Futbalové tipy a analýzy na dnes 15.09.16

15/09/16 Feyenoord Rotterdam - Manchester UnitedTip 1X. . .
Obidva tímy si vedú vo svojich ligách excelentne. Feyenoord je prvý s plným počtom bodov a Man utd je tretí a tiež bez prehry. A už z toho vyplýva, že to bude celkom vyrovnaný zápas, preto by som tipoval remízu, ale priklonil by som sa trochu aj na stranu Feyenoord, ktorý má výhodu domáceho trávnika.
16/07/16 MFK Zemplin Michalovce - AS Trenčín22:1
Začína sa nová sezóna Fortuna Ligy, a hneď v prvom kole sa stretáva minuloročný víťaz Trenčín s predposlednými Michalovcami. Už z tohto dôvodu je jasné kto je tu favorit, veď Trenčín za celú minuloročnú sezónu prehral len 4 krát, a nastrieľal až neuveriteľných 73 gólov. Michalovce takmer vypadli, a pochybujem, že sa zmôžu aspoň na jediný gól, preto jednoznačne favorizujem Michalovce.
02/07/16 Thor Akureyri - Leiknir Faskruosfiroi (0:1)11:0
Thor Akureyri je druhý a Leiknir Faskruosfiroi je až desiatý v Islandsej lige 1st deild. A naposledy sa stretli v roku 2016 a Thor Akureyri zvíťazil vysoko 5:0. A aj ostatné štatistiky hovoria jednoznačne v prospech Thoru, a dovolil by som si použiť aj hendikep.
27/06/16 Anglicko - IslandX21:2
Obidva tímy doteraz na šampionáte vo Francúzsku ešte neprehrali. Angličania mali viac ofenzívnych snáh, ale nemali šťastie na to, aby šance premieňali. A Island je na tom podobne, ale mal aj lepšiu obranu. Predpokladám, že Anglicko bude tlačiť a Island sa bude brániť a bude to napokon remíza, ale poistil by som ju dvojtipom.
24/06/16 Shamrock Rovers FC - Cork City FC20:0
Cork City v Írskej lige je nezastavitelný, už šesť krát v rade vyhral a tým sa dostal až na druhé miesto. Dokázali zdolať aj silné tímy ako Dundalk a Derry City, preto ak si udrží šúčasný trend, tak by mal zdolať aj tretí Shamrock Rovers, aj keď na ich pôde. Shamrock Rovers je síce doma silný, no ale aj Cork City vonka doteraz prehral len jediný raz.
19/06/16 Švajčiarsko - Francúzsko20:0
Francúzsko ukázalo v prvom zápase s Rumunskom, že ak chcú tak dokážu byť úspešný. A aj v prípravných zápasoch sa im celkom dobre darilo, veď vyhrali všetko a len s Anglickom prehrali 2:0. Švajčiarsko sa trápilo s 'outsiderom' Albánskom, a len tak tak napokon vyhrali 1:0, preto nepredpokladám, že by sa zmohli na silných Francúzov.
12/06/16 Turecko - Chorvátsko20:1
Turecko v prípravných zápasoch vyhrával vždy len tesným výsledkom, a Chorvátsko okrem remízy s Maďarskom takmer vždy vyhral viacgólovým pomerom. Takže strelecky je na tom oveľa lepšie Chorvátsko, preto im dávam väčšie šance na zdolanie Turecka. Ale netreba zabúdať, že to istotne bude vyrovnaný zápas, keďže každý tím sa bude chcieť ukázať, takže treba byť pri stávkovaní veľmi opatrný.
21/05/16 Juventus Turín - AC Miláno10:0
Finále Coppa Italia medzi AC Milanom a víťazom talianskej Serie A Juventus Turín, ktorý by si rád prirátal ďalšiu cennú trofej. A vyzerá to pre nich aj dosť reálne, keďže sa im tento rok veľmi dobre darilo a aj v spoločných zápasoch s AC Milánom za posledné 4 roky nad nimi len vyhrávali. A už z týchto dôvodov by som sa viac priklonil na víťazstvo Juventusu.
14/05/16 Derby County - Hull City10:3
O postupe do Premier League rozhodne dvojzápas, a keďže obidva tímy sú doma dosť silný, tak by mali aj doma uspieť. Preto teraz by mal vyhrať Derby County a aj posledné vzájomné stretnutia taktiež vyhral jasne Derby County 2:0 a 4:0. Hull City môže byť rád, keď aspoň zremízuje, ale pochybujem, že by to dokázal.
07/05/16 Hannover 96 - 1899 Hoffenheim21:0
Dva kola pred koncom je jasné, že Hannover skončí posledný a vypadne z Bundesligy. Hoffenheim na tom je podobne, má len 4 bodový náskok od zostupovej línie. Takže ak by Hoffenheim zdolal najslabší tím v lige, konečne by sa vymanil zo strachu vypadnutia. Preto, aj keď je kurz 2.00 na Hoffenheim, si myslím, že by to mali vyhrať.
01/05/16 Swansea City - Liverpool FC23:1
Liverpool po domácej remíze s Newcastlom si to dosť pokazil s postupom do budúco-ročného Pohára UEFA, keďže má jednobodovú stratu na West Ham. Takže už si Liverpool nemôže dovoliť urobiť chybu, lebo liga sa už čoskoro končí. Aj vzájomné zápasy sa tiež priklaňajú v prospech Liverpoolu, síce Swansea doma dokázal zdolať Chelsea a Aston Villu, len to bolo tesné 1:0. A pochybujem, že to bude stačiť na takého silného súpera.
28/04/16 Villarreal CF - Liverpool FC11:0
Villarreal je v španielsku štvrtý a aj doma sa drží na takom istom mieste. Síce naposledy prehral vonka s Vallecanom a Realom, ale určite bude chcieť doma zvíťaziť, lebo vyhrať v Liverpoole je takmer nemožné. Bude to síce tesné, ale myslím si, že by to Villarreal mohol zvládnuť.
23/04/16 Toulouse FC - Olympique Lyon22:3
Toulouse zo strachu pred vypadnutím hraje doma ako o život, porazil Caen, Bastiu a Bordeaux. Lenže teraz ich čaká druhý najsilnejší tím v lige, ktorý taktiež zbiera víťazstva, keďže potrebuje si zabezpečiť aspoň postup do Ligy Majstrov o ktorý je veľká konkurencia. Celkovo by mal silný tím vyhrať nad slabím, čiže Olympique Lyon.
17/04/16 Leicester City - West Ham United12:2
Leicester už 11 kôl kraľuje anglickej Premier League a je jasné, že sa takejto možnosti vyhrať ligu, tak ľahko nevzdajú. A to aj potvrdzujú v posledných zápasoch, kde ani nedostali ani gól a vždy si odniesli plný počet bodov. West Ham je šiesty a naposledy mal len silných súperov, s ktorými aspoň remízoval. Ale či budú stačiť na Leicester to je už aj vec šťastia. Preto predpokladám, že Leicester si doma ustráži výhru a tým sa viac priblíži k ich veľkému cieľu.
14/04/16 FC Shakhtar Donetsk - Sporting Braga14:0
Shakhtar dokázal vyhrať v Brage, aj keď len tesne 2:1, a doma by to mali mať o to ľahšie. Shakhtaru sa dobre darí aj v ukrajinskej najvyššej lige, kde sú druhý a doma doteraz prehrali len raz. Takže to sú dva hlavné dôvody staviť si na Shakhtar Donetsk.
09/04/16 Espanyol Barcelona - Atletico Madrid21:3
Espanyol nazbieral doteraz len 36 bodov a priebežne mu patrí až 13-ste miesto. Je pravda, že posledné domáce zápasy nad Bilbaom a Vallecanom vyhral tesne 2:1, lenže Atletico je už ťažší chlebíček. V podstate Atletico má najlepšie výsledky na trávnikoch súperov, a to aj bodovo a aj gólmi. Takže možno predpokladať, že túto silnú stránku neprelomí ani Espanyol, preto môj tip je 2.
03/04/16 FSV Frankfurt - 1. FC Norimberg20:3
Je pravda, že Norimberg nevyhral nad Frankfurtom od roku 1995, ale aspoň remízoval 1:1 v októbri 2015. Lenže súčasná forma hovorí opak, a jasne hovorí v prospech Norimbergu. A aj pozícia v tabuľke, kde je tretí a bojuje o priamy postup. Naproti tomu Frankfurt sa drží len tak tak nad zostupovou líniou. Celkovo možno povedať, že by to mal vyhrať Norimberg, ktorý si poradil aj s druhým Leipzigom, a nebude sa babrať so 14-stym Frankfurtom.
26/03/16 Dover Athletic - Torquay United15:0
Obidva tímy poslednou dobou zabrali a zbierajú body, kde sa dá, aj keď o čosi lepšie je na tom 4-tý Dover, než 19-sty Torquay. Vzájomná bilancia je tiež vyrovnaná, takže to bude tesné. Treba brať do úvahy, že táto anglicka národná liga nie je moc kvalitná a zväčša rozhodne aj jediný gól. Suma sumárum Dover Athletic je doma dosť silný a Torquay United to vonka moc nezvláda, môj tip 1.
20/03/16 Espanyol Barcelona - Athletic Bilbao22:1
Athletic Bilbao ťahá už 5 výherných zápasov v rade, v ktorých dokopy nastrieľali 13 gólov a inkasovali iba raz. Zdolali aj dvakrát Valenciu, takže pre nich by nemalo byť problémom zdolať aj Espanyol Barcelonu, ktorá podáva striedavé výkony, no na silnejších už nestačí.
16/03/16 FC Bayern Mníchov - Juventus Turín12:2
Pred dvoma týždňami si to Bayern pokazil sám, ved už bolo skoro jasné, že zdolajú Juventus. Ale teraz sa už určite poučili a doma už nenechajú nič na náhode a aj pomocou domáceho publika, s určitosťou vyhrajú. A Juventus vedomí, že ani remíza im nebude stačiť, budú viac útočiť a z odkrytou obranou to bude pre Bayern ako otvorené vrátka na rýchle protiútoky.
12/03/16 Willem II Tilburg - AZ Alkmaar20:2
Willem II Tilburg je presne len 3 body od zostupovej línie do druhej ligy, tak sa snaží zbierať body aspoň na remízach. Naproti tomu AZ Alkmaar bojuje aspoň o kvalifikáciu do Európskeho pohára s Feyenoordom, takže potrebuje zbierať body a to sa mu aj celkom darí, veď okrem prehry s Ajaxom, všetko ostatné vyhral a na góloch nešetril. A aj keď je kurz na Alkmaar až 2.15 čo je dosť veľa, ale víťaz je oveľa jasnejší.
06/03/16 Atalanta Bergamasca - Juventus Turin20:2
Atalantav poslednej dobe toho veľa neukázala, ešteže aspoň zopár krát zremízovať. Druhou nevýhodou pre Atalantu je, že Juventus už dlhé roky nedokázala zdolať, naposledy to bolo v roku 2004. A rozbehnutý Juventus sa už konečne prepracoval na prvé miesto talianskej Serie A, a takúto šancu si teraz nepokazí, veď aj LM s Bayernom ukázali, že sú schopný zdolať kohokoľvek.
28/02/16 MSV Duisburg - FC St. Pauli20:2
Tip s kurzom 2.33 v 1xbet, ktorý musí výjsť. A tu sú dôvody prečo: Prvým je, že Duisburg už od začiatku druhej nemeckej Bundeslige je na úplnom dne, a aj keď sa snaží s touto situáciou niečo urobiť, lenže bez strelených gólov sa nevyhráva. Druhým dôvodom je, že štvrtý St. Pauli dokázal zdolať lídra tabuľky RB Leipzig aj keď iba 1:0. Takže by nemalo byť problém pre Pauli zdolať aj najslabší tím, a to aj na ich pôde.
24/02/16 PSV Eindhoven - Atletico Madrid1X0:0
Je pravda, že Eindhoven historicky už hral s Atletokom 2 krát a obidva zápasy prehral, lenže to bolo až v roku 2008, takže túto štatistiku netreba veľmi brať do úvahy. A ako sa pozrieme na súčasnú formu, tak jednoznačne lepšie je na tom Eindhoven, kde v holandskej Eredivisie vyhráva všetko a to vysokým rozdielom a aj bez inkasovania gólov. To svedčí o ich dobrej obrane a vynikajúcej streleckej forme, ktoré im určite pomôže aj v Lige Majstrom. Atletico Madrid mal v španielskej lige ťažké zápasy, takže s formou to má o čosi horšie a k tomu mu chýba zranený útočník Antoine Griezmann, tak bude rád ak uhrá v Eindhovene aspoň remízu.
21/02/16 Waasland Beveren - RSC Anderlecht21:0
Vzájomná bilncia hovorí jasne, Anderlecht dokázal vždy zdolať Beveren a skoro vždy bez inkasovania gólu. Takže je jasné, že sa bude hrať na jednu bránu a bude len otázne, že koľkokrát zdolajú brankára Beverenu. Síce v poslednej dobe Anderlecht vonka moc úspešný nie je, ale tentoraz to môžu prelomiť, veď by bolo hanbou, ak by nezdolali tak slabý tím, kým je Waasland Beveren.
17/02/16 KAA Gent - VfL Wolfsburg12:3
KAA Gent v belgickej Pro League suverénne dominuje na prvom mieste a doma je dosť silný, a určite bude chcieť vyhrať, keďže v odvete to bude mať ťažšie. A Wolfsburgu sa v Bundeslige v poslednom období moc nedarí a stále sa prepadáva nižšie, nedokázal zdolať ani oveľa slabší Kolín a ani Frankfurt. A aj keď sa Gent a Wolfsburg doteraz nikdy nestretli, štatistika jasne hovorí v prospech KAA Gentu, aj keď kurz na nich je dosť vysoký 3.20
13/02/16 Sunderland AFC - Manchester United22:1
Predposledný Sunderland sa už dlhšiu dobu nevie vymotať s tejto nelichotivej situácie, a aj keď sa snažil ako len vedel nestačilo to na silných súperov v poslednom období ako Liverpool, Man City či Bournemouth, no s niektorými aspoň remízoval. A teraz ho čaká zas Man Utd, s ktorým naposledy prehral jasným výsledkom 0:2 a 0:3, takže to bude mať nesmierne ťažké. Manchester si vstúpil do svedomia a zbiera body kde sa dá, keďže chce uspieť v tejto vyrovnanej lige a bola by pre nich hanba ak by nevyhrali s predposledným, aj keď na ich pôde.
06/02/16 Middlesbrough FC - Blackburn Rovers11:1
Blackburn okrem dvoch výhier v anglickom pohári nad o pár líg slabšími tímami inak v poslednom období moc neukázal, a ich maximum čoho sú schopný je nanajvíš remíza, ved v Championship sú až 18-sty. A Middlesbrough je druhý s jednobodovou stratou za Hull City a po neúspechu so 22-hým Bristolom si dosť zavarili, keďže tak prišli o lídersku stoličku. No tento reparát by si už nemali pokaziť, aj keď s Blackburnom často remízovali, lenže tentoraz forma a aj štatistiky na domácom trávniku jasne hovoria v prospech Middlesbroughu.
31/01/16 VfL Wolfsburg - 1. FC Kolín11:1
Wolfsburg a aj Kolín vstúpili do jarnej časti Bundesligy prehrou, a preto tentoraz budú chcieť si napraviť reputáciu. Lenže Wolfsburg nutne potrebuje body, lebo stráca možnosť aspoň postúpiť do európskych líg, a tým že nedokázal uspieť so 14-stym Frankfurom, budú mať o to väčšiu snahu uspieť aspoň doma, keďže sa Kolínu vonka moc nedarí.
27/01/16 Atletico Madrid - Celta de Vigo12:3
V januári 2016 sa títo večný rivali španielskej Primera Division stretli už dva krát na pôde Viga, a dopadlo to 0:0 a 0:2. To znamená, že Celta de Vigo sa nedokáže proti Madridčanom vôbec strelecky presadiť. A tobôž to bude pre nich obtiažnejšie v Madride, kde diváci chcú vidieť iba víťazstvo domácich a to sa im aj väčšinou darí. Takže je to jasná záležitosť Atletica, ktorý s určitosťou by mal vyhrať.
23/01/16 TSG 1899 Hoffenheim - Bayer 04 Leverkusen21:1
Po zimnej prestávke sa začína nemecká Bundesliga, a hneď na seba narazí posledný Hoffenheim s piatym Leverkusenom. Už z toho je jasné, že ako sa bude vyvíjať tento zápas. Hoffenheim bude mať snahu aspoň udržať remízu, ale proti silnému Leverkusenu sa im to dlho dariť nebude, veď aj vo vzájomných štatistikách má jednoznačne navrch Leverkusen, ktorý určite nebude chcieť prehrať s posledným.
17/01/16 Stoke City - Arsenal FC20:0
Stoke nie je tím, ktorý strieľa veľa gólov, no ale ani veľa neinkasujú. A keď sa pozrieme na domáce štatistiky, tak remíz nemajú takmer žiadne, čiže je to pre nich buď výhra alebo prehra. A Arsenal má jedinečnú šancu stať sa víťazom Premier League, a keď sa už dostali tak ďaleko, nebudú chcieť prísť o takúto šancu, a preto budú hrať jedine na víťazstvo.
13/01/16 Hull City - Cardiff City12:0
Ak sa pozrieme na Hull City, tak je jasné že na domácom trávniku sa im darí, veď naposledy zdolali dva silné tímy Brighton a Burnley. A k tomu v minulom ročníku anglickej Championship Hull suverénne zdolal Cardiff 2:0 a 4:0 a toto v pohode môžu zopakovať aj tentoraz, keďže Cardiff City si vonka moc dobre nevedie.
09/01/16 Barnet FC - Bristol Rovers1X1:0
Barnet je síce 18-sty v anglickej druhej lige, lenže doma sa mu moc dobre darí a je až tretí v tejto štatistike. A Bristol Rovers nemá s Barnetom dobré skúsenosti, lebo na ich pôde už dlhšie obdobie nedokázali vyhrať. No aj napriek tomu, že sa im v lige darí, budú radi keď si s Barnetu odnesú aspoň jeden bod.
03/01/16 Rio Ave FC - CD Tondela12:3
Tondelu možno zaradiť medzi najslabšie tými a to nielen v portugalskej Primeira Lige. Už 6 zápasov nezískali ani bod a naposledy bodovali s ôsmou Aroucou po remíze 1:1, čo je katastrofálna štatistika, preto sú aj na poslednom mieste. Rio Ave síce tiež netrhá rekordy, no doma sa mu celkom darí a je 4-tý, a aj keď gólovo veľmi nevyniká, ale s najslabším by si mal poľahky poradiť, veď mu stačí čo i len raz skórovať a víťazstvo má v kapse.
28/12/15 Crystal Palace - Swansea City10:0
Swansea už od začiatku ligy sa neustále prepadáva čoraz nižšie, a to vďaka ich gólovej nemohúcnosti, kde nedokázali skórovať už niekoľko kôl. Jedine iba proti druholigovému nováčikovi Bournemouthonu sa presadili, no stačilo to iba na remízu 2:2. Crystal Palace síce nie je až taký úspešný proti silným celkom, ale zo slabšími si vedie celkom dobre a pohodlne zbiera od nich body, ktorými si vystačil až na šieste miesto. A ak si túto efektívnosť udrží, mal by slabučký Swansea taktiež zdolať.
19/12/15 Everton FC - Leicester CityX22:3
Súčasnou formou sú si dosť podobný, aj keď Everton má na konte dosť veľa remíz. Naproti tomu Leicester ešte vonka neprehral ako jediný v celej Premier League a dokázal bodovať aj so silnými tímami napríklad s Chelsea vyhral 2:0, Swansea 3:0 a s Man Utd remízoval 1:1, čo mu v pohode postačilo na lídersku pozíciu. Preto Leichester bude mať snahu získať ďalšie body, aby si túto pozíciu aj naďalej udržal. Tipujem to na nerozhodne, ale pre istotu by som to poistil dvojtipom.
17/12/15 UC Sampdoria - AC Miláno20:2
Sampdoria sa akosi formou zasekla a už dlhšiu dobu si ani neškrtla, preto je až 16-sta v talianskej Serie A. Síce budú mať snahu uspieť aspoň v talianskom pohári, no veľké šance im nedávam, pretože pred dvoma týždňami zahanbujúco prehrali s AC Milánom 1:4. A aj keď Milánčania tiež rekordy netrhajú, no vždy dokážu z každého zápasu bodovať. Jedinú prehru zaznamenali iba s Juventusom, kde podľahli iba tesne 1:0. Takže ak si Miláno udrží súčasnú chuť vyhrávať, tak by v pohode mohol zopakovať výsledok so Sampdoriou aj tento raz.
13/12/15 FC Groningen - Feyenoord Rotterdam1X1:1
Aj keď vzájomná bilancia sa viac prikláňa na stranu Feyenoordu, ale Groningen na domácej pôde ešte nenašiel premožiteľa s vynikajúcim skóre 14:4 a Feyenoord vonka nie je až tak úspešný. Očakávam tesný zápas hraný skôr na remízu, ktorá by vyhovovala obom tímom. Feyenoord bude chcieť dobehnúť Ajax, nad ktorým má 3 bodovú stratu, no od Groningenu veľmi s bodmi rátať nemôže.
09/12/15 Valencia CF - Olympique Lyon10:2
Valencia je tretia v skupine H, a ak chce pomýšľať o postupe musí jednoznačne zdolať Lyončanov, lebo majú bodovú stratu na KAA Gent. A keďže Lyon v Lige Majstrov veľa toho neukázal a už nemá ani šancu postúpiť do pohára UEFA, preto tento zápas budú len dohrávať. Valencia už vyhrala v Lyone 1:0 a doma určite nič nenechajú na náhode. Súčasná forma Valencie ide hore, veď naposledy dokázali doma zremízovať so silnou Barcelonou.
08/12/15 Manchester City - Borussia MönchengladbachX24:2
Manchester City má postup istý a je jedno ako dopadne posledný zápas, ale naprotitomu Borussia Mönchengladbach potrebuje zabojovať aspoň do pohára UEFA, keďže má len dvojbodový náskok pred štvrtou FC Sevilou. Takže Borussii na postup teoreticky postačí aj remíza a ak sa pozrieme na súčasnú formu Borussie tá už posledných sedem zápasov po sebe neprehrala a dokázala zdolať aj silný Bayern Mníchov 3:1.
06/12/15 AC Fiorentina - Udinese Calcio13:0
Naposledy Fiorentína síce zbabrala zápas s Empoli a aj v Lige Majstrov s FC Bazel, keď remízovala v obidvoch prípadoch 2:2. Túto chybu určite nebudú chcieť zopakovať, keďže potrebuje každý jeden bod, lebo medzi prvými v talianskej Serie A nie je veľký bodový rozdiel. K tomu Fiorentina má najlepšie výsledky na domácej pôde a Udinese je priemerný tím, ktorý si so silnými nevie poradiť, a kde to ešte na ich trávniku.
29/11/15 Norwich City - Arsenal FC21:1
Norwich City čo sa týka formy je na tom úplne biedne, z posledných 7 zap. dokázal vyhrať len raz nad Swansea a to tesne 1:0, takže je jasné že proti Arsenalu nemajú veľké šance. Arsenal pokazil posledné dva zápasy v Premier League a spadol až na štvrté miesto. Teraz to budú chcieť napraviť a odniesť si plný počet bodov z Norwichu, pretože o vedenie v tejto lige je viac adeptov. Bola by hanba, ak by Arsenal takúto šancu nevyužil a nezdolal taký slabí tím.
29/11/15 KVC Westerlo - KV Oostende20:1
Zápas, v ktorom hraje tretí s posledným, kde Westerlo už niekoľko kôl je na úplnom dne a maximálne dokáže len zremízovať. Naproti tomu Oostende od začiatku ligy sa držal na prvom mieste a teraz po neúspechu v Mechelene spadol na tretie miesto. Preto bude chcieť za každú cenu rozstrieľať Westerlo, len aby si túto pozíciu spätne dobil.
26/11/15 Club Brugge - SSC Neapol1X0:1
Neapolčania už majú postup istý a to hneď z prvého miesta, takže si môžu už vydýchnuť a hrať v pohode a to aj bez kľúčových hráčov, ktorých si budú šetriť. Naopak Club Brugge potrebuje body, pretože má dvojbodovú stratu na druhý Midtjylland, a ak teraz nezaberie pripraví sa tým o možnosť postúpiť, keďže už do uzatvorenia skupinovej časti ostávajú len 2 zápasy. Je jasné že to budú mať obzvlášť ťažké, lebo v Neapole prehrali vysoko 0:5
24/11/15 Zenit Petrohrad - Valencia CFX22:0
Zenit Petrohrad má po štyroch jasných výhrach postup v lige majstrov postup istý s prvého miesta, preto už nebudú hrať naplno, skôr na remízu. Naproti tomu Valencia potrebuje nutne bodovať, pretože na krk im dýcha belgický KAA Gent. Aj v prvom zápase proti Petrohradu sa im to skoro podarilo no nakoniec prehrali tesne 3:2, takže záverom vyplýva, že Valencia sa bude snažiť oveľa viac, aj keby mali získať čo i len bod.
22/11/15 Granada CF - Athletic Bilbao22:0
Tieto dva tímy majú úplne rovnakú vzájomnú bilanciu, ale čo sa týka formy, tak jednoznačne je na tom lepšie Bilbao, ktoré už dlhšiu dobu neokúsilo prehru a len raz remizovali. S Granadou to ide dolu vodou, aj keď sa strelecky snažia nie je im to nič platné, keďže nie sú schopný nikoho zdolať. Preto, ak si to Bilbao nepokazí, malo by v pohode zobrať si z Granady všetky tri body.
15/11/15 Cordoba CF - SD Huesca11:1
Cordoba ako prvá v španielskej Segunda Division má skvelé výsledky v tejto dosť vyrovnanej lige. Doma prehrala doteraz len raz a aj keď Huesce sa vonka tiež dobre darí, no strelecky je na tom nič moc. A vzájomná bilancia za posledné roky sa jednoznačne prikláňa v prospech Cordoby. Preto ak to Cordoba nepobabre mala by vyhrať, aj keď len tesným výsledkom.
08/11/15 KAA Gent - Royal Charleroi SC11:3
KAA Gent je lídrom belgickej Pro League s jednobodovým náskokom nad Anderlechtom, preto potrebuje naplno bodovať a keďže doma doteraz ešte neprehral bude v tomto zápase jednoznačným favoritom aj keď nemá za posledné obdobie s Royal Charleroi priaznivé výsledky. Od Royal Charleroi sa nič neočakáva, môžu byť spokojný ak uhrajú remízu.
05/11/15 Celtic Glasgow - Molde FK11:2
Celtic ak chce ešte pomýšľať na postup musí konečne naplno bodovať a keďže Celtic doma je ťažké zdolať s určitosťou sa im to môže podariť aj napriek tomu, že v predchádzajúcom kole nad Molde prehrali. Molde sa v nórskej lige darí len priemerne, no v Lige Majstrov doteraz neprehrali, preto budú chcieť aspoň jeden bod za remízu. Bude to tesné, no jednoznačnú výhodu domáceho trávnika má škótsky Glasgow.
04/11/15 Maccabi Tel Aviv - FC Porto21:3
Tel Aviv v Lige Majstrov úplne strelecky zamrzli a majú na konte nula bodov, preto sa od nich ani neočakáva, že by zrazu prekvapili. Naprotitomu Porto v LM ešte neprehrali a určite túto štatistiku si nepokazia s najslabším tímom z celej Ligy Majstrov.
31/10/15 Crystal Palace - Manchester United20:0
Crystal Palace je síce šiesty, no doteraz mal iba slabších súperov, pri silnejších už nie je až taký výrazný a Man Utd k nim patrí. Manchester United sa už dostáva do svojich koľaji, keďže ich tréner popracoval na ich stratégii hneď po vysokej prehre s Arsenalom. K tomu majú výhodu aj v tom, že Crystal Palace zdolal Man utd iba raz a to v roku 2011, takže aj história sa viac prikláňa v prospech Manchesteru.
25/10/15 Union Deportiva Las Palmas - Villarreal CF20:0
Aj keď Villarreal posledné zápasy prehral tesne, no teraz ho čaká tým, ktorý je druhý najslabší, a k tomu strelecky slabo efektívny. Villarrealu postačí na plný bodový zápis ak uspeje čo i len raz, veď ma na to aj dostatočné skúsenosti aj z Ligy Majstrov a kurz 2.10 by mal s vysokou pravdepodobnosťou výjsť.
20/10/15 Arsenal FC - FC Bayern Mníchov22:0
Arsenal síce zdolal Man. Utd 3:0 a dva slabšie tímy v anglickej lige, no v Lige Majstrov ešte nezabodoval a bude pre nich obtiažne bodovať proti takému silnému tímu ako je Bayern. Ten v Bundeslige sa už konečne strelecky rozstrieľal a aj napriek tomu, že má zraneného Arjena Robbena. Navyše v LM ešte neinkasovali o čom svedčí, že majú silnú obranu a ešte sú aj strelecky silný s priemerom 4 góly na zápas. Takže jednoznačným favoritom a jasným víťazom by mali byť mníchovčania.
16/10/15 SC Paderborn 07 - Eintracht Braunschweig22:0
Paderborn sa strelecky nevie vymotať, má najmenej strelených gólov v celej druhej Bundeslige a ani doma sa mu nedarí nič moc. A keď sa pozrieme na Eintracht Braunschweig vonka ešte neprehral ako jediný v tabuľke, a k tomu ešte ani neinkasoval. Preto je jasné, kto by mal vyhrať a kurz 2.70 na Eintracht Braunschweig je s vysokou pravdepodobnosťou možný.
10/10/15 Fleetwood Town - Coventry CityX20:1
Keďže prvé ligy tento týždeň nehrajú, ostávajú len menej kvalitné druholigové zápasy, kde treba byť pri tipovaní opatrnejší. Fleetwood Town má najhoršiu formu a je na predposlednom mieste, ich maximum preto môže byť len remíza. A keď sa pozrieme na Coventry City držia sa od začiatku ligy na horných pozíciách a aj keď sa im vonka veľmi nedarí, ale s najslabším tímom by mali vyhrať.
04/10/15 FC Schalke 04 - 1. FC Kolín10:3
Kolín síce dokáže vyhrávať, ale iba na domácej pôde a naposledy iba remízovali s Ingolstadtom. Kvôli tomu pre nich bude obtiažne uspieť proti rozbehnutému Schalke 04, ktorý už 5 zápasov v rade všetko vyhral a dostal iba jeden gól. Preto je aj na treťom mieste hneď za najväčšími rivalmi Bundesligy Dortmundom a Bayernom. Schalke 04 by mal poľahky vyhrať aj tento zápas.
29/09/15 BATE Borisov - AS Rím23:2
Spolu ešte nehrali, ale je jasné, že je tu dosť priepastný rozdiel v kvalitách týchto líg. Talianská Serie A je považovaná za najťažšiu v Európe, keďže taliani sú zvyknutý hrať s kvalitnou obranou, čo potvrdili aj v predchádzajúcom zápase s Barcelonou, kde remízovali 1:1. BATE Borisov síce v domácej bieloruskej lige vyhráva, no kvalita týchto tímov nie je veľmi na vysokej úrovni, preto aj hneď s Leverkusenom prehrali vysoko 4:1. Je jasné, že AS Rím má navrch a mal by to vyhrať.
26/09/15 AZ Alkmaar - Heracles AlmeloX23:1
Alkmaar dokázal vždy častejšie porážať Heracles v doterajšej histórii, Heracles dokázal vyhrať len 4 krát a naposledy to bolo v roku 2013. Túto štatistiku by si mohli vylepšiť, keďže v tomto roku Heracles je vo vynikajúcej forme, čo svedčí posledných 5 záp. v ktorých vysoko vyhrali a to aj nad PSV Eindhoven a celkovo inkasovali len 2 góly. Ale pre istotu by som to poistil dvojtipom, keďže Alkmaar je schopný aj remízovať.
23/09/15 Athletic Bilbao - Real Madrid21:2
Athletic Bilbao s jedným víťazstvom je na 11-stom mieste, s formou spočiatku to bolo zle, no v posledných dvoch zápasoch doma dokázali zvíťaziť 3:1, možno preto sú kurzy na tento záp. také vysoké. Keď sa pozrieme na štatistiky Realu Madrid ten sa strelecky rozstrieľal, vyhráva s každým vysoko a doteraz ešte v Primera Division neinkasoval gól. Je jasné kto je tu favorit a hrať sa bude na jednu bránu.
20/09/15 FC Sevilla - RC Celta De VigoX21:2
V vzájomnej bilancii tieto dva tými to mali vždy tesné, no tento raz FC Sevilla sa v lige vôbec nedarí a doteraz strelili iba jeden gól, síce zdolali M'gladbach 3:0, to ale neznamená že vyhrajú aj v Primera Division. Celta De Vigo je na tom oveľa lepšie, aj keď vyhrali len s priemernými tímami, ale keďže Seville sa nedarí môže vyhrať aj tentoraz. Ale pre istotu by som použil aj dvojtip.
18/09/15 VfL Bochum - Fortuna Düsseldorf11:1
Bochum už v šiestom kole sa prepracoval na liderskú pozíciu druhej nemeckej Bundesligy, o čom svedčí, že sú vo vynikajúcej forme. A aj doma sú neporaziteľný a Düsseldorf pre nich nebude až taký problém zdolať. Lebo Düsseldorf sa potáca na spodku tabuľky a len zriedkakedy niečo vyhrá.
15/09/15 Galatasaray - Atletico Madrid20:2
Síce tieto dva tímy hrali spolu len tri krát, dve z toho boli len remízy a jedna tesná výhra v prospech Atletica. Galatasaray sa v tureckej lige vôbec nedarí je až 10-ty a vykazuje len priemerné výkony. A ak sa pozrieme na posledné štatistiky Atletica Madrid, drží si 100% formu a s každého zápasu výjde víťazne, k tomu je problematické mu streliť gól. Preto v prvom kole skupinovej fáze Ligy Majstrov má jednoznačne navrh Atletico, aj keď to bude mať v Istambule ťažké.
13/09/15 Ajaccio GFCO - AS Monako20:1
Ajaccio sa doteraz strelecky ešte nepresadil, preto je s jedným bodom aj na poslednom mieste. K tomu má zlú bilanciu s Monakom s ktorým doteraz ešte nevyhral. Monako aj keď sa mu veľmi nedarí by si mal poľahky poradiť s takým slabučkým tímom ako je Ajaccio a preto kurz 1.90 na Monako je nadhodnotený.
12/09/15 HSC Montpellier - AS Saint Etienne21:2
Tieto tímy v tabuľke sú vždy pri sebe, čiže sú si dosť podobné ale skutočnosť je iná, pretože Montpellier od roku 2012 nedokázal so Saint Etienne získať ani len bod, vždy prehral a to na nulu. A táto nula sprevádza Montpellier aj v tomto roku, keď v štvrtom kole si ešte nestrelili. Preto reálnejšie šance na výhru má AS Saint Etienne, ktorému postačí na výhru ak skóruje čo i len raz, preto kurz 2.90 je dosť reálny.
12/09/15 Crystal Palace - Manchester City20:1
Obidva tímy vstúpili do Premier League veľmi úspešne, keďže sú na prvých pozíciách. O čosi lepšie je na tom prvý Man. City, ktorý doteraz ani len neinkasoval a všetky zápasy vyhral minimálne dvojgólovým rozdielom. A naproti tomu Crystal Palace vyhráva len tesne a jediné čo ich favorizuje je výhra nad Chelsea, ktorá sa doteraz len trápi, takže až taký silný Crystal Palace nie je, veď v minulom roku skončili na 10-tom mieste.
05/09/15 Walsall FC - Bury FC10:1
Bury FC už 4 zápasy v rade ani doma nedokázal zvíťaziť a o to ťažšie to bude na pôde Walsallu, ktorý valcuje všetky tímy anglickej League One a aj v anglickom pohári. Síce tieto dva tímy medzi sebou v poslednej dobe často remízovali no tentoraz má navrh Walsall, ktorý sa už prepracoval na prvé miesto, o ktoré určite nebude chcieť prísť s remízovým tímom Bury FC. Kurz na výhru domácich je 2.25
30/08/15 FC Sevilla - Atletico Madrid20:3
FC Sevilla sa akosi nevie naštartovať, keď už 5 zápasov v rade nedokázala zvíťaziť. Obidva tímy v minulom roku skončili hneď vedľa seba, to znamená, že kvalitou sú si veľmi podobné a vyrovnané. Ale Atleticu sa v poslednom období oveľa viac darí a to vďaka tomu, že všetky zápasy vyhrali na nulu. Preto majú aj reálnejšie šance zvíťaziť než smoliarská FC Sevilla. Kurz na Atletico je až 2.65.
26/08/15 Bayer 04 Leverkusen - SS Lazio Rím13:0
Bayer 04 Leverkusen si určite nezmarí postup, keďže im postačí doma v odvete uspieť nad Laziom, ktorý nie je až tak v skvelej forme, hlavne čo sa týka na trávnikoch súperov. K tomu Lazio strelecky nie je veľmi efektívny a bude sa snažiť uhrať s Leverkusenom aspoň remízu 0:0. Takže všetko je v rukách Leverkusenu, ktorý bude tlačiť na Lazio a čo najrýchlejšie sa strelecky presadiť.
23/08/15 Everton FC - Manchester City20:2
Manchester City po minuloročnom druhom mieste a sklamaní, že nevyhrali Premier League, v tomto roku nič nenechali na náhode a rozbehli sa ako sa patrí dvoma víťazstvami 3:0 nad Chelsea a West Bromwich. A nebude pre nich prekážkou ani Everton, s ktorým síce vždy viedli tesné zápasy, ale teraz je Man. City strelecky na výslní a aj keď Everton zdolal Southampton 3:0 to neznamená, že sa mu to podarí proti takému silnému tímu ako Man. City, ktorý ešte nedostal ani gól.
22/08/15 Hellas Verona - AS Rím21:1
Začína sa nová sezóna talianskej Serie A najťažšej ligy v Európe, kde v prvom kole na seba narazia druhý AS Rím s minulého roku s priemernou Hellas Veronou, ktorá dokázala naposledy zdolať Rimanov v roku 1996. Od vtedy zväčša len prehrávali a sem tam sa im pošťastila remíza, tak ako to bolo v minulom roku. AS Rím je jednoznačne favoritom a mal by Veronu zdolať, aj keď len tesným výsledkom.
19/08/15 Valencia CF - AS MonakoX23:1
Tieto tímy na seba narazili iba raz a to v boji o Pohár Emirátov v 2014 a skončilo to remízou 2:2. Španielská liga sa ešte nezačala, takže Valencia ešte nie je v optimálnej forme, čo potvrdila v priateľských zápasoch, kde veľa výhier neuhrala. Naopak Monako vo francúzskej lige v prvých dvoch kolách vždy dokázal bodovať a aj formou je na tom oveľa lepšie, pretože už niekoľko zápasov v rade neokúsili prehru.
18/08/15 FC Astana - APOEL Nikózia11:0
FC Astana je futbalový tím z Kazachstanu a v kvalifikácii postúpil vďaka tomu, že doma vždy naplno bodoval a aj strelecky sa mu dobre darilo. Naproti tomu Cypruský tím APOEL Nikózia postúpil len zázrakom a to hral s veľmi slabími ašpirantami na postup. Preto FC Astana by mala určite v domácom prostredí vyhrať a aj ohľadom formy je na tom oveľa lepšie než APOEL Nikózia.
15/08/15 Werder Brémy - FC Schalke 041X0:3
Začína sa najvyššia nemecká Bundesliga, kde sa stretávajú dva priemerné tímy Brémy a Schalke. V lepšej forme sa v súčasnosti nachádza Werder Brémy, kde posledných 7 záp. všetko vyhrali vysoko, aj keď nemajú priaznivú bilanciu so Schalke, pretože naposledy vyhrali nad nimi v roku 2010, no tentoraz by sa im to mohlo podariť. Schalke sa na trávnikoch súperov nedarí, tak ako to bolo v minulom roku, preto ich maximum bude remíza.
08/08/15 Sheffield Wednesday - Bristol CityX22:0
Bristol City postúpil z tretej anglickej najvyššej ligy (League One) ako najväčší favorit s neskutočným počtom bodov (celkovo ich získali až 99), vďaka čomu jednoznačne postúpil. Tieto dva tímy naposledy spolu hrali pred dvoma rokmi a vždy bodoval Bristol City a niet sa čo čudovať, keďže sú zvyknutý vždy len vyhrávať. A to bude platné aj pre tento zápas, pretože Sheffield Wednesday je remízový tím držiac sa vždy v strede tabuľky a bude pre nich obtiažne držať krok s najsilnejším tímom aj keď o čosi slabšej ligy.
03/08/15 RB Leipzig - SpVgg Greuther Fürth12:2
V úvodnom kole druhej Bundesligy obidva tímy zvíťazili 1:0, aj keď Leipzig hral vonka. V minulom roku Greuther Fürth bol len jeden bod od vypadnutia z ligy, preto ho možno považovať za podpriemerný tím. Naproti tomu Leipzig skončil piaty a doma sa mu dosť dobre darilo a túto formu si udržiava aj v posledných priateľských zápasoch kde všetko vyhral bez inkasovania gólu. K tomu Greuther Fürth nad Leipzigom ešte nikdy nevyhral a ani mu nedokázal streliť ani gól a to sú dôvody prečo by mal Leipzig vyhrať.
29/07/15 Lech Poznaň - FC Bazilej21:3
FC Bazilej už v prvých dvoch kolách v belgickej lige zvíťazil a potvrdil, že je v optimálnej forme a aj v priateľských zápasoch zdolal Leverkusen a aj Eindhoven. Naproti tomu Lech Poznaň v poľskej lige už v prvom kole prehral, a aj keď sa mu podarilo postúpiť cez Sarajevo v predkole LM ale nemožno to porovnávať s FC Bazilej, ktorý je oveľa silnejší tím. Preto jasnejšie šance zvíťaziť má určite FC Bazilej, ak porovnáme kvalitatívne úrovne oboch líg.
25/07/15 Grasshopper Club Zürich - FC Bazilej22:3
Grasshopper možno považovať za priemerný tím švajčiarskej ligy a v minulom roku skončil 3 priečky od dna tabuľky. Naopak FC Bazilej je najsilnejší tím a to sa týka všetkých štatistík či hrajú doma alebo vonka. V úvodnom kole tohto nového ročníka obidva tímy boli úspešný a vyhrali viac gólovým rozdielom a preto sú aj kurzy dosť vyrovnané. Ale väčšie šance uspieť má jednoznačne FC Bazilej, ktorý vždy dominoval v každom zápase.
22/07/15 Steaua Bukurešť - AS Trenčín12:3
Steaua Bukurešť je najlepší tím rumunskej najvyššej futbalovej ligy a k tomu je tretí najlepší tím na domácej pôde. Preto bude obtiažne Trenčínu v odvete streliť čo i len gól, so súčasnou formou akú majú môžu dúfať maximálne v remízu. Steaua Bukurešť to nebude chcieť nechať na náhodu, preto bude chcieť poistiť postup víťazstvom.
18/07/15 US FC Midtjylland - Viborg FF12:0
FC Midtjylland je považovaný za najsilnejší tím v celom Dánsku a ešte aj najsilnejší tím čo sa týka hrania na domácom trávniku, kde v minulom roku prehral iba jediný raz. Viborg síce prišiel ako najsilnejší tím z druhej ligy, ale šance že by uspel s takým silným súperom a hneď v prvom kole nového ročníka dánskej najvyššej ligy sú dosť malé. V tomto zápase sa ukáže aký je rozdiel medzi tímyto ligami, kde jednoznačne má navrch FC Midtjylland (kurz 1.45) a Viborg bude len štatista.
04/07/15 Djurgardens IF - Örebro SK12:0
Na začiatok sa treba pozrieť na štatistiky Örebra, ktorý vonka má najhoršie výsledky v celej švédskej futbalovej najvyššej lige. Za ďalšie Örebro dokázalo zdolať Djurgardens v minulom roku 3:0, no ostatné zápasy s nim vždy prehral a to až do roku 2011. A Djurgardens ten bude po prvé chcieť minuloročnú prehru oplatiť, po druhé doma sa mu dosť darí a aj posledné výsledky svedčia, že hrajú v pohode, aj keď majú veľa remíz. Takže to sú dôvody prečo by mal vyhrať Djurgardens.
27/06/15 Ängelholms FF - IK Sirius FK20:2
Ängelholms má historicky lepšie výsledky so Siriusom, no v poslednom období sa karta obracia, keďže Ängelholms je v ťažkej mizérii o čom svedčí 9 strelené góly za posledných 14 stretnutí. V súčasnosti sa drží na vzostupovej línii a to všetko nahráva Siriusu, ktorý už 8 zápasov v rade neprehral a s počtom strelených gólov je najlepší v celej švédskej Superettan. Očakávam, že to bude hra na jednu bránu, v prospech Siriusu, ale len tesne.
21/06/15 Sarpsborg - Rosenborg BK20:2
Rosenborg je druhý najlepší tím z minulého roku nórskej najvyššej ligy a tento rok je na tom ešte oveľa lepšie, keď od začiatku sa drží na líderskej pozícii. To ale nie je náhoda, pretože Rosenborg má najlepšiu formu a ako jediný v celej lige prehral doteraz iba raz, a k tomu treba zarátať aj streleckú efektivitu. Sarpsborg má najviac remíz v celej lige a nad Rosenborgom nedokázal doteraz ešte nikdy zvýťaziť a šance že by dokázal aspoň remízovať sú omnoho väčšie než by dokázal vyhrať. Rosenborg je jasný favorit, od ktorého sa očakáva len víťazstvo.
21/06/15 Jerv FK - Aasane11:1
Aasane prišiel z druhej divízie (3. nórska liga) do prvej ligy a začiatok sa mu vydaril, keď bol 6 kôl na prvom mieste no potom s formou šiel úplne dole, prehral 6 zápasov v rade a teraz je len 12-sty s najhoršou formou v celej lige. Jerv FK je tým, ktorému sa darí zvyčajne len doma. Aj vzájomnej bilancii s pred dvoch rokov dokázal Jerv doma zdolať Aasane 3:0 a tento výsledok môže v pohode zopakovať aj teraz.
07/06/15 Stabaek IF - FK Bodo/Glimt13:2
Bodo/Glimt je ako na hojdačke, raz vyhraje vysoko a následne prehraje, preto je aj s takýmto výkonom len tri pozície od dna tabuľky. Naopak Stabaek je na tom oveľa lepšie, už sa doťahuje na druhý Trondheim. K tomu doma sa mu celkovo darí, veď inkasoval len štyri krát čo je doteraz najmenej v celej lige. Síce vzájomná bilancia posledných dvoch zápasov bola čistá remíza, no v tomto roku má Stabaek navrch a v pohode by mal doma vyhrať.
05/06/15 Tromsö IL - Molde FK22:0
Prvoligový najlepší tím Molde sa stretáva na pôde druholigového druhého najlepšieho tímu Tromsö. Ďalšia štatistika: Molde po 11 kolách už má 20 bodov a Tromsö ledva zohnal 6 bodov a sedem zápasov v rade nedokázal vyhrať. A je nepravdepodobné, že by sa mu podarilo uspieť s najlepším tímom z minulého roku. Molde má v podstate ľahký zápas, s ktorým si zoberie plný počet bodov. Preto kurz 1.75 na Molde je čistá jasná tutovka.
31/05/15 SC Wiener Neustadt - SCR Altach10:1
Wiener Neustadt v poslednom kole rakúskej Bundesligy, ak nechce vypadnúť musí zdolať Altach a dúfať, že Admira Wacker neuspeje s SV Scholz Grodigom. Preto bude chcieť Wiener Neustadt za každú cenu vyhrať a keďže na domácej pôde ho Altach doteraz nedokázal poraziť, mohlo by sa mu to aj podariť. Kurz na Wiener Neustadt je 2.25
30/05/15 AJ Auxerre - Paríž Saint-Germain (1:0)20:1
Finále francúzského pohára kde druholigový Auxerre sa stretáva s víťazom francúzskej ligy Paríž Saint-Germain. Auxerre postúpil len zázrakom, tesnými vyhrami nad Guingampom a Brestom, ktomu ich súčasná forma je strašne mizivá, už sedem zápasov v rade nedokázali vyhrať. V druhej lige je Auxerre až na 9-tom mieste. Parížania sú v skvelej forme, nielen že vyhrali najvyššiu ligu, ale môžu uspieť aj v pohári a s druholigovým tímom sa určite nebudú maznať. Kurz na hendikep (1:0) je 1.55
23/05/15 FC Lorient - AS Monako20:1
V poslednom kole francúzskej ligy ide do tuhého, aspoň z pohľadu Monaka. Ak chce zostať v postupovaj línii do Ligy Majstrov, musí za každú cenu vyhrať. Remíza mu nebude stačiť, keďže Marseille je iba o dva body za ním a má lepšie skóre a k tomu hraje zo slabím, s ktorým Marseille určite vyhraje. Preto Monaku nezostáva nič iné, len vyhrať a s FC Lorient by to nemal byť problém, keďže je to slabí tým. Preto tip na Monako je jasná tutovka.
23/05/15 Borussia Dortmund - Werder Brémy13:2
Borussia Dortmund má poslednú šancu sa kvalifikovať aspoň do Európskeho pohára, ale na to potrebuje naplno bodovať a šiesty Augsburg by musel prehrať s M'gladbachom. Werder Brémy majú taký istý počet bodov ako Borussia, no aj keby vyhral kvôli negatívnemu skore nemá žiadne šance na postup do EP, narozdiel od Dortmundu.
17/05/15 Valencia CF - RC Celta De Vigo11:1
Valencia má poslednú možnosť ako predbehnúť Atletico a zabezpečiť si postup do budúcoročnej Ligy Majstrov. Keďže Atletico má ťažké zápasy najprv s Barcelonou a s vypadávajúcou Almeriou, ktorá taktiež potrebuje bodovať. Celta De Vigo už nijako nemôže výraznejšie zasiahnúť do vývoja tabuľky, takže nebude hrať príliž ofenzívne. K tomu Valencia na domácej pôde je najlepšia hneď po Barcelone, takže vyhrať pre ňu doma nebude až taký problém.
10/05/15 SC Paderborn 07 - VfL WolfsburgX1:3
Paderborn je iba bod od zostupovej línie a tri kola pred koncom bude hrať ako o život a vôbec nezáleží s kým. Naopak Wolfsburg je druhý v Bundeslige a ak chce zostať na tejto pozícii, taktiež potrebuje bodovať, keďže mu na krk dýcha Borussia Mönchengladbach a Bayer 04 Leverkusen, ktorý práve v tomto kole na seba narazili. Obidvom ide o veľa, Paderborn k tomu ešte nikdy nezdolal Wolfsburg, takže ich maximum bude remíza. A Wolfsburg bude chcieť za každú cenu zvíťaziť, no nie je v súčasnej dobe v takej forme, keďže v posledných šiestich zápasoch dokázal zvíťaziť len raz.
10/05/15 UD Almeria - Malaga CF11:2
Almeria sa zľakla, že vypadne z najvyššej španielskej ligy, tak sa snaží aspoň doma zbierať body. Vyhrala nad Eibar 2:0, nad Granadou 3:0 a naposledy s Celta Vigo remízovala 2:2. Malage sa v poslednom období vôbec nedarí, už sedem zápasov nedokázala vyhrať a aj keby chcela nemá šancu na postup ani do Európskeho pohára, takže tento zápas nie je pre Malagu veľmi dôležitý.
04/05/15 FC Ingolstadt - 1. FC Norimberg11:1
Ingolstadt si potrebuje potvrdiť prvé miesto v druhej Bundeslige čo už preukazuje v posledných kolách, keď tri po sebe idúce zápasy doma vyhrali a to s vysokou gólovou efektivitou. Naopak Norimberg ten vonka počas celej ligy dokázal vyhrať len 4 krát. Norimberg k tomu v poslednej dobe ide formou dole, aj keď prehrávali vždy len tesne. Ingolstadt podľa týchto štatistík má oveľa väčšie šance na výhru.
02/05/15 Charlton Athletic - AFC Bournemouth20:3
Bournemouth v poslednom kole Championschip potrebuje iba jeden bod, aby si potvrdil priamy postup do Premier League. Istotne sa už nebude zahrávať a bude chcieť jednoznačne bodovať a s Charlton Athletic by to nemal byť ťažký oriešok, keďže Charltonu už o nič nejde. K tomu ešte, ak by prvý Watford nevyhral mal by Bournemouth šancu zakončiť ligu na prvom mieste.
29/04/15 US Sassuolo Calcio - AS Rím20:3
AS Rím počas celej ligy sa držal, no v predposlednom kole ich predbehlo Lazio ale zato si môžu sami, keď nedokázal ani vyhrať nad takými ako Atalanta a Sampdoria. Teraz ich čaká priemerný tým Sassuolo, ktorý už len dohráva ligu a nebude mať väčšiu snahu vyhrať za každú cenu, tak ako AS Rím, ktorý potrebuje body na priamy postup do budúceho ročníka Ligy majstrov.
25/04/15 Ross County FC - Partick Thistle11:2
Ross County od začiatku škótskej ligy sa držal na poslednom mieste, zo strachu že vypadne, za posledné obdobie hraje ako diví. Vyhral nad silnými Dundee a Johnstonom, aj keď len tesne, a pred mesiacom zdolal aj Partick Thistle 1:0. Vďaka tejto snahe už nie je na zostupovej pozícii a 5 kôl pred koncom si môže poistiť udržanie v lige. Partick Thistle nie je v najlepšej forme a dokázal zbierať body aj keď mu to veľmi v tabuľke nepomohlo. Očakávam tesný výsledok v prospech Ross County.
21/04/15 Milton Keynes Dons - Doncaster Rovers13:0
Milton Keynes Dons je len jeden bod od postupu do anglickej Championschip, preto keďže liga sa už končí, musia túto bodovú stratu na Preston dorovnať. K tomu Preston čaká zápas s vypadávajúcim Notts, preto nemusia naplno bodovať. Čo sa týka Doncaster Rovers, tým už o nič nejde, keďže sú v strede tabuľky a tých pár posledných zápasov môžu v pohode vypustiť.
18/04/15 Chelsea FC - Manchester UnitedX21:0
Súboj dvoch gigantov, kde Chelsea od začiatku ligy sa drží na prvom mieste a Man. United, ktorý v poslednej dobe dokázal zdolať najsilnejšie tímy ako Man. City, Liverpool a zakopli len s Arsenalom. Chelsea síce doma ako jediný v celej lige ešte neprehral, no gólovo nie je až taký efektívny, lebo nad slabími tímami vyhráva len tesne a k tomu vypadol z Ligy Majstrov, keďže nedokázal zdolať Paríž St-Germain. Tento zápas je čistá remíza, Chelsea doma určite neprehrá a Manchester United je strelecky efektívnejší, preto by som tú remízu poistil dvojtipom.
15/04/15 FC Porto - FC Bayern Mníchov23:1
FC Porto spolu s Benfikou v portugalskej lige suverénne dominujú. K tomu Porto doma prehralo iba raz a inkasovalo len 3 góly, čo s nich robí dosť silného protivníka voči Bayernu. V tejto fáze ligy Majstrov sú už len favoriti, ktorý neradi prehrávajú, preto štatistiky už netreba brať veľmi do úvahy. Skôr rozhodne o postupujúcom kvalita a forma najlepších hráčov, ktorých má Bayern nadbytok. A keďže týto dvaja súperi v doterajšej historii na seba ešte nikdy nenarazili je obtiažne určiť víťaza, ale porovnaním týchto líg je nemecká jednoznačne kvalitnejšia. A keďže Bayern používa taktiku Barcelony, majú aj oveľa väčšie šance na víťazstvo.
11/04/15 Tottenham Hotspur - Aston Villa10:1
Týto dvaja večný rivali na seba narazili v Premier League už mnoho krát, no v poslednej dobe vždy z víťazným koncom pre Tottenham a to viacgólovým rozdielom a k tomu ešte aj na nulu. Aston Villa naposledy dokázala zdolať Tottenham v 2008 tesne 2:1 a nevyzerá to, že by dokázali v tomto roku čo len remízovať s takým silným tímom. Ak sa pozrieme na štatistiky Aston Villy doteraz strelili len 20 gólov, na vonkajších trávnikoch ešte menej (9 g.) čo je najmenej v celej lige. Jednoznačne treba staviť na Tottenham s kurzom 1.58 vo Winmasters.
05/04/15 Valencia CF - Villarreal10:0
Valencii sa v poslednej dobe dosť dobre darí, povyhrávali všetko jediné čo im špatí v štatistikách je remíza s Atleticom. Valencia k tomu doma doteraz prehrala len raz čo s nej robí jasného favorita v tomto stretnutí. Villarreal sa potáca striedavými výkonmi a je zázrak, že sa udržal na 6-tom mieste v Primera Division. Kurz na Valenciu 2.00 je dosť reálny.
04/04/15 Bayer 04 Leverkusen - Hamburger SV14:0
V minulom roku Hamburger zdolal 2 krát Leverkusen tesným výsledkom, tento rok bude chcieť Leverkusen tieto potupné prehry oplatiť a má na to najlepšie vyhliadky, v lige je už tretí, naopak Hamburger sa prepadáva a je 16-sty s najmenším počtom strelených gólov z celej Bundesligy.
22/03/15 FSV Mainz 05 - VfL Wolfsburg21:1
Wolfsburg je druhý najsilnejší tím nemeckej Bundesligy, hneď za Bayernom. Darí sa im aj v pohári UEFA, kde zdolali aj Inter Milano, čím potvrdili že sú vo vynikajúcej forme a sú schopný zdolať aj silné tími. V minulom roku Wolfsburg zdolal Mainz vysokým rozdielom dva krát 3:0 a tento výsledok môžu zopakovať aj tento rok, keďže v každom zápase strelia minimálne dva góly. Kurz 2.10 je dosť reálny.
17/03/15 Wigan Athletic - Watford FC20:2
Watford vo veľkej tlačenici o prvé miesto potrebuje bodovať a nezáleží s kým, ak si chce udržať reálne šance na líderskú pozíciu v anglickej Championship. Aj keď s Wiganom nemá priaznivú bilanciu no tento rok sa Wigan úplne prepadol, keďže je predposledný a bolo by divné ak by Watford, ktorý je druhý prehral s takým slabým tímom. Kurz na Watford je 2.30
15/03/15 UD Almeria - Villarreal CF20:0
Almeria sa už dlhšiu dobu nedokáže oddeliť od najslabších tímov Primera Division. Veď aj ako, keď zdolali len poslednú Cordobu a 12ste Gatafe, a k tomu v posledných troch zápasoch nestrelili ani gól. Naopak Villarreal povyhrával čo sa dalo, a s jediným s kým stratil body bola Barcelona a s Real Madrid dokázal remízovať. Preto Villarreal s takýmto tempom určite zdolá podpriemernú Almériu, aj keď kurzy stávkových kancelárii o tom nesvedčia.
12/03/15 Zenit St. Petersburg - Turin FCX22:0
Turin si v talianskej lige v poslednej dobe drží najlepšie štatistické výsledky, zdolali aj Neapol 1:0 a s Fiorentínou remízovali 1:1. To znamená, že taliani hrajú buď na tesnú výhru alebo na remízu. A ani so Zenitom to nebude inak, aj keď Zenit zdolal Eindhoven vysokým výsledkom, no s Turínom to nebudú mať také jednoduché.
08/03/15 SC Paderborn 07 - Bayer 04 Leverkusen20:3
Paderborn sa vo svojej histórii dostal prvý krát do najvyššej Bundesligy. Spočiatku sa mu aj darilo no postupne sa v tabuľke výkonnostne prepadáva, v súčasnosti je na 16-stom mieste. V prvom zápase Paderborn s farmaceutmi dokázal remízovať 2:2 a to bolo ešte v minulom roku. Tento raz bude chcieť Leverkusen túto remízu oplatiť a proti neskúsenému nováčikovi, ktorý v poslednej dobe stráca body so všetkými, by to nemal byť pre nich veľký problém. Aj keď Leverkusen v poslednej dobe veľmi neexceluje, mal dosť ťažkých súperov, no proti takému slabému tímu ako je Padeborn, by si mohli zobrať plný počet bodov.
04/03/15 Norwich City - Wigan Athletic10:1
Tieto dva tími medzi sebou zväčša len remízujú, alebo len tesne vyhrávajú. Preto aj tento raz aj keď je Norwich šiesty môže vyhrať len tesne. Wigan sa nedokáže už dlhšiu dobu odlepiť od dna tabulky, síce vyhral nad Readingom a Blackpoolom, no aj tak je na predposlednom mieste. Wigan akokoľvek sa bude snažiť nemá väčšie šance zdolať Norwich, ktorý už 5 zap. v rade nenašiel premožiteľa. A pochybujem, že by doma Norwich pokazil zápas s takým ľahkým súperom.
28/02/15 OSC Lille - Olympique Lyon22:1
Olympique Lyon má dvojbodový náskok pred druhým Paríž Saint-Germain a ak si chce udržať prvé miesto musí bodovať s priemerným tímom v OSC Lille. Pretože OSC Lille sa ešte doteraz strelecky nezobudila a s najmenším počtom strelených gólov sú taký efektívny ako posledný Metz. Preto by to mohli kľudne Lyončania v pohode vyhrať, aj keď vo februári mali iba ťažkých súperov, no s nikým neprehrali. A bez pochýb majú oveľa väčšie šance zdolať najmenej efektívny tím v tabuľke.
24/02/15 Juventus Turin - Borussia Dortmund12:1
Juventus Turin doma vyhráva tesne a vonka len remízujú, to je všetko čo dokáže a či to bude stačiť na smoliarov z Dortmundu, ktorý troma víťazstvami nad najslabšími v tabuľke sa vyšvihli na desiate miesto v Bundeslige. A s piatym Augsburgom prehrali 0:1, a to im nebude stačiť na lídra talianskej ligy Juventus.
21/02/15 Crystal Palace - Arsenal FC21:2
Crystal Palace v doterajšej historii vyhral nad Arsenalom iba raz a to v roku 1994 a naposledy s nimi zremízoval v roku 2004, odvtedy vždy len prehral. K tomu Crystal Palace je druholigový tím, ktorý prišiel do Premier League pred dvoma rokmi a odvtedy sa drží iba na spodných pozíciach v tabuľke. Arsenal je vo vynikajúcej forme, dokázal zdolať aj Man. City 2:0 vonka a keď sa pozriete na štatistiky Crystal Palace, ktorý doma už dlhšiu dobu nevyhral nebude pre Arsenal príliž obtiažne získať ďalšie potrebné tri body.
17/02/15 FC Shakhtar Donetsk - Bayern Mníchov20:0
Shakhtar Donetsk nie je až v takej forme, keďže ukrajinská liga sa v zime nehraje a v priateľských zápasoch neboli až taký suverénny. Preto bude pre nich nesmierne obtiažne odolať takému kvalitnému tímu ako je Bayern Mníchov. Ten síce prehral s druhým Wolfsburgom a remízoval s štvrtým Schalke 04 Gelsenkirchen, na posledných dvoch zápasoch v Bundeslige si to vynahradil dvoma vysokými výhrami nad Hamburgom a Stuttgartom. Preto Bayern má väčšie šance uspieť než nezabehnutý Shakhtar Donetsk.
15/02/15 RC Celta De Vigo - Atletico Madrid22:0
Celta De Vigo sa zmôže nanajvýš jedným gólom na zápas, ktorý im vo väčšine prípadoch nestačí ani na remízu. Naproti tomu Atletico Madrid dokázalo vyhrať aj s ťažkými súpermi, zdolali suverénne Real Madrid 4:0 a tesne prehrali nad Barcelonou v španielskom pohári. Preto pre Atletico nebude väčší problém zdolať strelecky neefektívne Celta De Vigo, preto kurz 2.00 pravdepodobne aj výjde.
11/02/15 Manchester United - Burnley FC (0:1)13:1
Doteraz spolu hrali len štyri krát a Man. united doma vždy vyhral minimálne dvojgólovým rozdielom, k tomu Man. united domácimi výsledkami sa už doťahuje na prvého FC Chelsea. Preto šance že by 17-sty Burnley dokázal uspieť nad takým silným súperom sú mizivé. Ide len o to, že akým gólovým rozdielom prehrajú. Kurz na hendikep 0:1 na Manchester United je 1.80
07/02/15 Derby County - Bolton Wanderers14:1
Bolton sa pomaličky šplhal od dna tabuľky, no v poslednej dobe jeho forma stagnuje na remízach. Naopak Derby County naposledy tri krát po sebe vyhral 2:0 a už je bodovo zarovno s Bournemouthom, preto tento zápas bude dôležitý a môžu sa posunúť v prípade výhry na prvé miesto.
03/02/15 Borussia Mönchengladbach - SC Freiburg11:0
M'gladbach do jarnej časti Bundesligy vstupil víťazne, keď vyhral vonka nad predposledným Stutgardom a tento výsledok bude chcieť zopakovať aj doma s 13-stym Freiburgom. Freiburg nemá dobré výsledky na vonkajších trávnikoch, doteraz zvíťazil len raz na začiatku novembra 2014 a to nad Kolínom tesne 0:1, čo je dosť chabá bilancia. M'gladbach to s vysokou pravdepodobnosťou vyhraje aj keď len s tesným výsledkom.
31/01/15 Manchester United - Leicester City (0:1)13:1
Leicester posledný v tabulke sa snaží nazbierať nejaké body aspoň s priemernými tímami, nad ktorými dokázal vyhrať len tesne 1:0, no so silnými si už nevedia poradiť. Manchester United s novým trénerom sa už dokázali prepracovať medzi, tie najlepšie tímy Premier League a bez pochýb dokážu zdolať aj silné tímy. Aj keď so Southamptonom zaváhali, s QPR nemali žiadne problemy. A Leicester je ešte horší tím než QPR, preto Man. united by mal v pohode vyhrať aj viac gólovým rozdielom s kurzom 1.84 na hendikep.
25/01/15 Maritimo Funchal - FC Porto21:0
Maritimo Funchal dokázali zdolať priemerné tímy Covilha a Bragu 2:1, no nad silnejšími tímami sa na nič nezmohli. Naposledy s Benfikou prehrali vysoko doma 0:4. FC Porto v poslednom období všetko povyhrávalo a to dosť vysokým rozdielom a s minimálnym počtom inkasovaných gólov, a preto Maritimo bude mať nesmierne ťažké zastaviť rozbehnutý buldozér FC Porta.
21/01/15 AC Fiorentina - Atalanta Bergamasca13:1
Atalanta Bergamasca na súperových trávnikoch doteraz v talianskej Serie A vyhrala iba raz a so 4-mi gólmi sú najhorší v celej tabuľke, preto nemožno očakávať že by sa mohli proti Fiorentine strelecky presadiť, skôr budú len brániť a dúfať aspoň s remízu. AC Fiorentina aj keď doma skôr remízuje ako vyhráva, by si mala s priemernou Atalantou poradiť, aj keby len tesným výsledkom.
17/01/15 Derby County - Nottingham Forest11:2
Derby County sa stále drží na poprednom mieste anglickej Championship, a to aj vďaka posledným výhram, v ktorom ani neinkasovali. A keď sa pozrieme na štatistiky Nottingham Forest, tak je to presne naopak, samé prehry na nulu. Tak kto je v tomto stretnutí jasný favorit!?
14/01/15 FC Sevilla - Granada CF14:0
Posledný štvrtok hrala Sevilla v Granade a vyhrala 2:1, pri odvete to budú mať ešte oveľa ľahšie, lebo doma ako jediný v španielskej lige ešte nikdy neprehrali a na postup im postačí aj tesná výhra. Granada ako predposledná v tabulke si nemôže vyskakovať na popredný tím, preto je víťazstvo Sevilly takmer isté.
10/01/15 Everton - Manchester City21:1
Everton poslednými výsledkami totálne vyhorel, prehral s každým a jedine na čo sa zmohol, keď zdolal 16-ty QPR doma 3:1. Ale naopak Manchester City trhá rekordy vďaka čomu dobehol aj Chelsea a zosadil ich z trónu anglickej najvyššej ligy a ak si chce udržať toto prvenstvo musí jednoznačne vyhrať nad podpriemerným Evertonom, keďže Chelsea čaká ľahký súper, ktorý s istotou vyhraje.
06/01/15 Juventus Turin - Inter Milan11:1
Juventus rekordysta ligy s najväčším počtom strelených a najmenej inkasovaných gólov, pohodlne kraľuje najťažšej a vyrovnanej talianskej Serie A. Ďalšie plus pre Juventus, že doma ešte nikdy neprehrali, preto by mali bez pochýb zdolať priemerné Inter Milano, ktorý sa v lige len trápi.
03/01/15 FC Sevilla - Celta de Vigo11:0
Celta de Vigo akokeby zamrzla, poslednými výsledkami sa môže pochváliť iba jedinou výhrou nad Las Palmas a v ostatných 7 záp. nedokázali ani len skórovať. FC Seville sa darí lepšie aj keď ich výhry boli len tesné, no v každom inkasovali iba jeden gól, čo svedčí o dobrej obrane, ktorú Celta de Vigo v súčasnej forme nemá šancu prelomiť.
30/12/14 Derby County - Leeds United12:0
Leeds United sa drží ako tak nad líniou zostupu a ich maximum v poslednej dobe je jeden gól na zápas, čo im nedáva veľkú šancu uspieť v akomkoľvek zápase. Derby County tiež nepreukazuje nejaké výrazné výsledky, mal dosť ťažkých súperov s ktorými nedokázal uspieť. Určite by mal nad Leedsom zvíťaziť, lebo na domácom trávniku zakúsil prehru len raz a k tomu nastrieľal najviac gólov spomedzi širokej konkurencie anglickej Championship.
26/12/14 Bristol City - Yeovil Town12:1
Bristol City pohodlne kraľuje na čele anglickej League One už niekoľko mesiacov, a aj na domácom trávniku už dlhšiu dobu nezakúsil prehru, a že by zakopol s 22 tímom v tabuľke. Ok! Treba brať do úvahy, že kvalita tejto ligy je dosť slabá a aj góly sú zriedkavejšie, preto to Bristol vyhrá len tesne!
21/12/14 Athletic Bilbao - Atletico Madrid21:4
Unikátna tutovka s kurzom 2.22 prečo? Athletic Bilbaou sa v tomto roku vôbec nedarí a to nielen v Primera Division, ale ani v Lige Majstrov. Ich výkony sú striedavé a gólová efektivita dosť nízska. Poraziť Atletico Madrid je dosť obtiažné, keďže ich obrana je nezdolateľná, stačí sa pozrieť na posledné výsledky, kde všetko povyhrávali na nulu. Vzájomná bilancia tiež hovorí v prospech Madridu, aj keď to bolo vždy tesné.
18/12/14 Cagliari Calcio - Juventus21:3
Ďalšia jasná tutovka kde hraje prvý líder tabulky s tretím od spodu. Cagliari Calcio je maximálne schopný iba remízovať, čo už dokázal naposledy s Parmou a s Neapolom, ale Juventus Turin si predsa nezrobí hanbu, keďže tiež v poslednej dobe remízuje so slabím by mohol túto nepriaznivú bilanciu prelomiť.
16/12/14 Sheffield United - Southampton FC21:0
Sheffield v anglickej League One je až na piatom mieste, podáva len priemerné výkony a na domácej pôde je veľmi slabí. Naposledy spolu hrali v 2009, kde tesne vyhral Sheffield. Ale v tomto roku sa Southamptonu dosť dobre darí, keďže je piaty v Premier League, aj keď v poslednej dobe štyri krát po sebe prehral. No napriek tomu by to mal Southampton vyhrať, keďže rozdiel týchto líg je výrazný.
14/12/14 PSV Eindhoven - FC Twente Enschede12:0
Prvý Eindhoven sa nebude chcieť vzdať prvenstva v prospech Ajaxu, aj keď hraje so šiestym Twente. Aj štatistiky majú dosť dobre, doma ako jediný v lige nestratili ani bod a celkovo inkasovali len raz a strelili až 19 gólov. Twente síce má skvelú bilanciu vonkajších zápasov, no proti Eindhovenu to budú mať veľmi ťažké. Očakávam len tesnú výhru v prospech Eindhovenu s kurzom 1.55
10/12/14 AS Rím - Manchester CityX20:2
AS Rím ak chce postúpiť musí za každú cenu vyhrať, keďže remíza im nebude stačiť. Preto bude mať pri častých útokoch odkritú obranu, ktorú by mohol využiť Manchester City s vedomím, že im na postup postačí aj remíza. Lebo CSKA Moskva v mníchove určite nezíska plný počet bodov. Taliani sú zvyknutý hrať defenzívny fotbal a myslieť si, že im na postup postačí jeden gól je smiešne.
07/12/14 Straubing Tigers - EHC RB Mníchov22:7
Zápas, v ktorom sa stretáva líder nemeckej hokejovej DEL ligy Red Bull Mníchov na ľade úplne posledného Straubing Tigers, ktorý doteraz nazbieral len 15 bodov. Bola by hanba ak by favorizovaný Mníchov prehral s najľahším tímom v tabulke a kurz 1.61 je preto jasná tutovka.
06/12/14 KV Oostende - Lierse SK12:1
Síce Oostende podáva priemerné výkony je na tom oveľa lepšie než Lierse, ktorý už dlhšiu dobu nezaznamenal víťazstvo ani nad slabými súpermi a strelecky je na tom katastrofálne. Oostende ak si to nepokazí by mal s určitosťou vyhrať, remíza v tomto prípade vôbec nepripadá do úvahy, kedže naposledy spolu remízovali v roku 2010.
30/11/14 Valencia - FC Barcelona20:1
Barcelona potrebuje body, ak sa chce dotiahnuť na prvý Real, a je jedno proti komu hrajú. Valencia je štvrtá, ale ich výkony nie sú až také jednoznačné, naposledy prehrali s Levante 1:2 a s Bilbaom len remízovali 0:0. Naproti tomu Barcelona sa akosi rozstrieľala, a to nielen v Lige Majstrov ale aj v domácej lige, preto by mali v pohode zdolať aj Valenciu.
27/11 Trabzonspor - Metalist Kharkiv13:1
Trabzonspor ak sa nechce zahrávať s postupom, nesmie si dovoliť zaváhať s posledným v tabulke Metalist Kharkivom, ktorý nenazbieral žiadne body a už nemá žiadne šance na postup, takže im už o nič nejde. Trabzonspor je známi tím že domá nerád prehráva, čo potvrdil aj v tomto roku v tureckej lige, síce nestrieľa veľa golov teraz sa budú oveľa viac snažiť.
25/11 FC Shakhtar Donetsk - Athletic Bilbao10:1
Shakhtaru postačí na postup aj jeden bod a naproti tomu Athletic Bilbao už nemá ani teoretickú šancu postúpiť. Keď sa pozrieme na výkon Shakhtaru v Lige Majstrov, už strelili 14 gólov (3.5 g na zápas) a inkasovali len dva krát. Athletic Bilbao tak ako v LM tak aj v Primera Division sa mu veľmi nedarí a je málo pravdepodobné, že by mohol uspieť proti Donetsku, ktorý bude hrať na neutralnej pôde.
23/11 FC Groningen - PSV Eindhoven21:1
PSV Eindhoven vďaka posledným piatim po sebe idúcich výhram potvrdil, že je jasným lídrom Holandskej Eredivisie. Preto Groningen akokoľvek sa bude snažiť nemá príliš veľké šance zabrzdiť rozbehnutý Eindhoven, ktorý doteraz dostal dokopy iba 9 gólov a nastrieľal 33.
21/11 FC Metz - Paríž Saint-Germain22:3
Paris St Germain v poslednej dobe drží neskutočnú štatistiku, keď v šiestich zápasoch v rade všetko vyhral a inkasoval celkom len dva krát. Síce jeho výhry neboli vysoké, ale stačili na to, aby zdolali Marseille, Lorent a aj Bordeux. FC Metz je deviaty v francúzskej lige, no jeho aktivita ide postupne dole, naposledy ledva zdolal Cean a ostatne záp. úplne zbabral. Preto proti Parížanom majú len mizivé šance pri ich súčasnej forme.
15/11 Southend Utd - Hartlepool United11:0
Hartlepool United je v celej lige na tom najhoršie, s mizivými štatistikami je na úplnom dne tabuľky. Southend Utd je siedmi a tiež na tom nie je najlepšie, no s posledným a k tomu doma by to mal vyhrať! Traba brať ohľad na to, že táto liga je slaba a vaľa gólov nepadá, preto to bude tesné!
11/11 Bristol City - AFC Wimbledon12:1
Bristol City je na čele anglickej League One s najväčším počtom strelených gólov v celej tabulke a k tomu ešte v tomto roku nezakúsil prehru. Naproti tomu Wimbledon je o ligu nižšie, kde je až 17-sty a len priemernými výsledkami. Preto v tomto duely League Trophy má určite väčšie šance uspieť Bristol City než Wimbledon.
09/11/14 Real Sociedad - Atletico Madrid22:1
Atletico Madrid poslednými zápasmi rozdrvil všetkých a dostal len dva góly. Čo sa ale nedá povedať o Real Sociedad, ktorý sa nevie presadiť a už dlhšiu dobu len brázdi na spodku tab. Primera Division. Ak si to Atletico nepokazí, mal by si zo Sociedadu zobrať plné (dôležite) tri body, kurz 1.85
09/11/14 Valencia CF - Athletic Bilbao10:0
Valencia v tomto roku má zálusk na popredné miesta, a určite si takúto šancu nenechá zbabrať s priemerným Bilbaom, ktorý je schopný skorovať maximálne raz, a to nemôže stačiť ani na remízu.
06/11/14 VfL Wolfsburg - FC Krasnodar15:1
Wolfsburg v poslednoj dobe je vo výbornej forme, povyhrával všetko čo sa dalo a to vysokým výsledkom. Pre Krasnodar je technicky nemožné (pri ich súčasnej forme), aby zdolal Wolfsburg.
05/11/14 NK Maribor - Chelsea FC (1:0)21:1
Mariboru tak ako v Lige Majstrov, a ani v slovinskej lige sa mu veľmi nedarí. Strelecky je na tom biedne, o čom svedčia posledné výsledky a aj vysoká prehra s Chelsea s pred troch týžňov 0:6 hovorí jasne. Chelsea trhá rekordy v Premier Lige a aj v LM sa mu darí a určite bude chcieť si pripísať plné 3 body so slabým Mariborom. Preto by som s určitosťou stavil aj na hendikep a navýšil si kurz na 1.8
02/11/14 Aston Villa - Tottenham Hotspur21:2
Aston Villa posledné 5 zápasy prehrala na nulu a so 4-mi gólmi na konte majú najmenej v celej lige. K tomu aj vzájomná bilancia tiež hovorí v prospech Tottenhamu, ktorý dokázal posledné roky zdolať Aston Villu a to bez inkasovania góla.
01/11/14 Arsenal FC - Burnley FC (0:1)13:0
Arsenal sa postupne šplhá hore v tabuľke anglickej Premier League, a nemôže si dovoliť zaváhať s úplne posledným Burnley FC, kedže mu na krk dýcha Swansea, Liverpool a Man. Utd.
29/10/14 AS Rím - AC Cesena (0:1)12:0
AS Rím dominuje v talianskej lige a teraz ho čaká najľahší súper, ktorý zbiera body len za remízy so slabými. Preto by to mal mať AS Rím veľmi ľahké, a kľudne by mohol vyhrať dvojgólovým rozdielom, a kurz na hendikep 0:1 je 1.65
26/10/14 Monchengladbach - Bayern Mníchov20:0
Zápas prvých dvoch v nemeckej Bundeslige, ktorý doposial ešte neprehrali. Vzájomná bilancia je jasná v prospech Bayernu, naposledy Monchengladbach zdolal Bavorov v januári 2012. Strelecky si obidvaja viedli dobre, aj keď Bayern je na tom o čosi lepšie, s 21 gólmi a len dvoma inkasovanými sú najlepší v celej lige. Preto favoritom je tu Bayern, ktorý ak to nepokazí, by mal vyhrať aj tentoraz.
25/10/14 Real Madrid - FC Barcelona123:1
Najväčší rivaly španielskej Primera Division sa pobijú o prvé miesto. Na jednej strane Real Madrid už mesiac povyhrával všetko čo sa dalo a to vysokým rozdielom. Na druhej strane Barcelona doteraz nedostala ani jeden gól, čo je rekord, ktorý bude ťažko prelomiť, kedže hrajú spôsobom tiki-taka. Doposial to bolo tak, že stredavo to raz tesne vyhral jeden alebo druhý, ale menej často to bola remíza. A kedže je veľmi obtiažné určit kto vyhrá, je celkom jasné, že remíza to určite nebude!
23/10/14 Villarreal CF - FC Zurich14:1
Doposial spolu ešte nehrali, no väčším favoritom určite je španielský Villarreal, ktorý v Pohári UEFA už má 4 body a aj v španielskej lige sa mu darí, kde je šiesty. FC Zurich síce vo švajčiarsku je prvý, ale posledné výsledky nie sú až take presvedčivé, a na o čosi silnejší Villarreal s vysokou pravdepodobnosťou nebudú stačiť.
22/10/14 Olympiacos FC - Juventus Turin1X1:0
Juventus naposledy síce zdolal Olympiacos vysoko 7:0, ale to už bolo dávno (pred 11 rokmi). Olympiacos sa za tú dobu vypracoval v kvalitný tím, ktorý sa drží na popredných miestach gréckej ligy. Juventus Turin zväčša hrá na tesný výsledok čo sa mu vypomstilo v minulom kole, keď prehral s Atleticom Madrid 1:0. Olympiacos má tentoraz väčše šance vyhrať, a ak nie, tak aspoň zremízovať.
19/10/14 Queens Park Rangers - Liverpool FC22:3
Liverpoolu sa v poslednej dobe trápi a nie je schopný streliť viac než dva góly na zápas, preto sa aj prepadol v tabuľke Premier League až na deviate miesto. Queens Park Rangers je na tom oveľa horšie, so 4-mi gólmi čo doposial strelil nemôže očakávať, že by s takouto streleckou mizériou mohol zdolať Liverpool. Preto by som stavil na Liverpool, ktorý by sa úž mohol zobudiť a začať zbierať body so slabými!
18/10/14 FC Schalke 04 - Hertha BSC Berlín12:0
Obidvaja podávajú v poslednom čase len priemerné výkony, čo sa odrazilo na bodovom ohodnotení, kde doteraz nazbierali zhodne po 8 bodov v Bundeslige. Vzájomná bilancie však hovorí jasne v prospech Schalke, a túto štatistiku by mohli potvrdiť aj tento rok, no bude to tesné.
11/10/14 Škótsko - Gruzínsko11:0
Obidvaja v prvom kole prehrali tesne 1:2, pretože mali ťažkých súperov. Škótsko je známe tým, že doma nerado prehráva, je to dané vernými fanúšikmi a vysokou navštevnosťou. Preto budú Škoti chcieť za každú cenu doma uspieť. Gruzínci sú považovaný za slabý tým, ktorý nemôže ani veľmi prekvapiť a preto kurz 1.70 na Škótsko by mohol výjsť.
09/10/14 Slovinsko - Švajčiarsko21:0
Slovinci sa už dlhú dobu nezmohli ani na jeden gól, všetko poprehrávali na nulu a aj vzájomná bilancia so švajčiarmi hovorí, že doteraz nad švajčiarskom nezískali ani bod. Švajčiari na majstrovstvách sveta postúpily zo základnej skupiny a zakopli až v osemfinále s Argentínou. Celkovo hrali pekný útočný futbal, a so slovincami by si mohli pripísať prvé tri body v tabulke.
05/10/14 Tottenham Hotspur - Southampton FCX21:0
Vzájomná bilancia hovorí jasne aj keď tesne v prospech Tottenham Hotspur, ale ich terajšia forma nenasvedčuje, že by mohli túto štatistiku potvrdiť. Tento rok Southampton prekonáva všetky svoje rekordy, keď už 5 zápasov v rade neprehral, preto sa vyšvihol až na druhé miesto v Anglickej Premier League. Southampton má veľkú šancu po dlhšej dobe zdolať Tottenham a ak nie tak aspoň remízovať.
02/10/14 HNK Rijeka - FC Sevilla22:2
Rijeka v chorvátskej lige je už na druhom mieste, ale v Európskej lige sa nedokázal presadiť, keď prehral so Standard Liege 0:2, a ani s FC Sevillou nemôžu očakávať, že uchmatnú nejaké body. FC Sevilla so Standard Liege sú v tabulke jasnými favoritmi, čo už potvrdili hneď v prvom kole. Nič ako výťazstvo FC Sevilly sa ani neočakáva.
01/10/14 Zenit Petrohrad - AS Monako10:0
Zenit Petrohrad tento rok prekvapil svojimi výsledkami, nielen v domácej ruskej lige, kde doteraz ešte neprehral a je na prvom mieste, ale aj v Lige Majstrov kde zdolal Benfiku Lisabon poľahky 2:0. AS Monako výkonom veľmi neoslnil zväčša výhrávajú len tesne, v LM zdolali Bayern Leverkusen 1:0, ale výkonom to s nimi ide dolu vodou.
27/09/14 PEC Zwolle - Heracles Almelo14:2
Zwolle s 12 bodmi sú na treťom mieste v holandskej Eredivisie. Heracles Almelo je na tom katastrofálne doteraz nenastrieľali ani jeden bod, preto sú aj na úplne poslednom mieste. Zwolle ak nevyhraje nad úplne najslabším tímom v tabulke tak potom nad kým, preto kurz 1.60 musí výjsť.
24/09/14 1. FC Kaiserslautern - FC Union Berlin11:0
Siedmy Kaiserslautern v nemeckej druhej Bundeslige síce netrhá rekordy, no doma aj keď tesne vždy dokáže naplno bodovať. Ak sa pozrieme na formu Union Berlin sú na tom ešte horšie, ich jeden gól na zápas svedčí o slabej forme a vzájomná bilancia, taktiež hovorí v prospech Kaiserslauternu.
23/09/14 TSG 1899 Hoffenheim - SC Freiburg13:3
Hoffenheim ako vidieť na štatistikách je v lepšej forme než Freiburg, aj keď spolu zväčša remízujú, tentoraz by to mohlo byť výhodnejšie pre Hoffenheim, ktorý v novej sezóne Bundesligy ešte neprehral. A Freiburg je na tom mizerne gólovo sa nevedia presadiť, preto sú s dvoma bodmi na 14-stom mieste.
21/09/14 Rio Ave FC - FC Arouca11:2
Rio Ave v doterajšej histórii nad FC Arouca nikdy nevyhrali a teraz majú najväčšiu šancu tento rekord prelomiť. Rio Ave v prvých štyroch zápasoch najvyššej portugalskej ligy zakopli len raz, keď remizovali s Moreirense 1:1, preto sú aj na prvom mieste o ktoré nebudú chcieť prísť. Naproti tomu Arouca je na tom úplne opačne, v poslednej dobe sa im vôbec nedarí, takmer všetky zápasy doteraz pokazili a s minimálnou gólovou potenciou určite na Rio Ave nebudú stačiť.
20/09/14 FSV Mainz 05 - Borussia Dortmund22:0
Borussia Dortmund sa rozbieha do správnych koľají, čo potvrdila výťazstvami nielen v Bundeslige, ale aj v Lige Majstrov, kde zdolala Arsenal poľahky 2:0. Aj vzájomná bilancia hovorí jasne v prospech Borussie, Mainz dokázal zdolať Borussiu naposledy v roku 2010 a odvtedy nedokázali nad nimi vôbec bodovať. Preto v tomto stretnutí je jasný favorit Borussia, ktorá sa potrebuje dotiahnuť na najlepších v tabulke.
18/09/14 RB Salzburg - Celtic Glasgow12:2
Celtic v poslednej dobe nie je v dobrej forme, prehral už aj v škótskej lige, čo sa mu často nestáva. Naproti tomu Salzburg v Rakúskej Bundeslige trhá rekordy a je gólovo nezastaviteľný. Salzburg určite bude chcieť uspieť hneď na začiatku Ligy Majstrov a ani v skupine nemá výraznejších ťažších súperov, preto by mal túto skupinu aj vyhrať.
17/09/14 FC Porto - FC BATE Borisov16:0
FC Porto v portugalskej lige začal dosť dobre a už sa drží na popredných miestach, aj výsledkami ukázal že je ťažko Portu streliť gól, naposledy sa to podarilo Guimaraesu. BATE Borisov je síce prvý v Bieloruskej lige len s jedinou prehrou, ale táto liga je o dosť menej kvalitná než Portugalská, stačí sa pozrieť ako hrajú a hneď je jasné kto je tu favorit.
16/09/14 AS Monako - Bayer 04 Leverkusen21:0
Monako vo francúzskej lige všetko kazí, maximálne dokázali streliť jeden gól na zápas a to na rozbehnutý Leverkusen určite nebude stačiť. V histórii sa tieto tímy ešte nikdy nestretli, no určite lepšie na tom sú nemci, ktorý za posledné 5 zap. nastrieľali až neskutočných 15 gólov
14/09/14 Nottingham Forest - Derby County11:1
Nottingham Forest ťahá výťaznú šnúru posledných 4. kolách druhej anglickej ligy, inkasovali len raz a dokopy nastrieľali až 9 gólov, preto sú aj na čele tabulky. Derby County síce v tomto roku zdolal Nottingham 5:0, ale tento výsledok určite nezopakujú na dobre rozbehnutý Nottingham túžiaci po odvete. Očakávam tesný výsledok s kurzom 2.30
13/09/14 Liverpool FC - Aston Villa10:1
O Liverpoolu sa dá povedať, že je doma neporaziteľný, ich gólový priemer za minulý rok je 2.8 na zápas. Toto pravidlo bude platiť aj tento rok o čom svedčia aj nizke kurzy v stávkových kanceláriách. Aston Villa aj keď je momentálne tretia a to vďaka tesnými výhrami nad Hullom a Stoke. Aston Villa s takouto mizernou gólovou nadielkou nemôže poraziť silný Liverpool.
12/09/14 1. FC Kaiserslautern - FSV Frankfurt11:0
Kaiserslautern síce nepodáva excelentné výkony, no aj napriek tomu doposiaľ ešte v druhej Bundeslige neprehral. Určite preto lebo hral na súperových trávnikoch, kde zakvitoval dve remízy. Aj vzájomná štatistika hovorí jasne v prospech Kaiserslauternu, kde od 2010 vždy nad Frankfurtom vyhrali.
07/09/14 Dánsko - Arménsko12:1
Dánsko v minulom roku v kvalifikácii na majstrovstvá v Brazilii s Arménskom pohoreli. Síce vyhrali doma 1:0, no v Arménsku prehrali drasticky 0:4. Tento rok Dáni budú chcieť oplatiť túto vysokú prehru, ktorá ich stála postup. A aj súčastná forma jasne rozprava v prospech Dánska, ktorý by doma mali určite bodovať.
31/08/14 Tottenham Hotspur - Liverpool FC20:3
Tottenham je priebežne na čele Premier League a to vďaka dvom výhram tesne nad West Hamom a druholigovým nováčikom QPR. Naproti tomu Liverpool mal oveľa ťažších súperov s Southamptonom vyhral, no s Man. City prehral 3:1. Preto v tomto stretnutí je jasný favorit Liverpool, kedže naposledy dvakrát jasne vyhral nad Totenhamom jasným výsledkom 4:0 a 5:0. Kurz na Liv. 2.65 je príliš nadhodnotený.
29/08/14 FC Augsburg - Borussia Dortmund22:3
Dortmund ak sa chce vyhnúť blamáži, kedže je na spodku tabuľky potrebuje naplno bodovať. V prvom stretnutí s Leverkusenom prehral 2:0, no tento raz si nemôže dovoliť zopakovať takú istú chybu. Aj štatistika je jasná v prospech Borussie, lebo Augsburg doteraz s nimi ani raz nevyhral.
26/08/14 Swansea City - Rotherham United11:0
Rotherham United postúpil v tomto roku z prvej ligy do anglickej Championschip a teraz ho čaká ťažký súper Swansea, s ktorým naposledy vyhrali až v 2006-tom. Swansea v Premier League skončil síce 12-sty no s Rotherhamom to bude mať doma ľahšie, keďže rozdiel týchto líg je až niekoľko tried, a pred odvetou v anglickom pohári si môže urobiť dobrý náskok.
24/08/14 Tottenham Hotspur - Queens Park Rangers14:0
Tottenham v minulam ročníku Premier League skončil šiesty a v predpríprave ukázal, že to nebola náhoda. So súčasnou formou dokázali zdolať Westham, Celtic a aj Schalke 04, preto má väčšie šance uspieť aj v druhom kole. Queens Park Rangers po roku sa opäť vracia do najlepšej Anglickej ligy, so svojími výsledkami nepreukazuje, že by bol schopný zdolať čo i len priemerný tím.
23/08/14 FC Pacos Ferreira - FC Porto20:1
Doteraz Pacos Ferreira dokázalo zdolať Porto len jediný raz a 19 krát prehralo, naposledy vo februári tohto roku prehrali s Portom 0:3, veď niet sa čomu diviť, keď v minulej sezone portugalskej Primeira Lige skončilo Pacos Ferreira na poslednom mieste. FC Porto v tomto dueli je jasný favorit na výhru mu postačí aj jeden gól.
20/08/14 Slovan Bratislava - FC BATE BorisovX21:1
BATE Borisov si v predchádzajúcom kole ľahko poradil s maďarským klubom Debreceniom, a aj v domácej bieloruskej lige sa im vynikajúco darí, sú prvý a dokázali zdolať aj svojho najväčšieho rivala Dinamo Minsk 2:0 vonka. Jednoznačný favorit v tomto zápase je BATE Borisov, ktorý si bude chcieť odniesť z Bratislavy nejaké body a predpoklady na to majú.
19/08/14 FC Kodaň - Bayer 04 Leverkusen22:3
FC Kodaň síce uspel v predchádzajúcom kole kvalifikácie Ligy Majstrov nad Dnepropetrovskom no bolo to vďaka domácej výhre 2:0, ale v poslednej dobe v dánskej lige dva krát po sebe prehrali. Preto by nad silným Leverkusenom s takouto slabou formou nemali pomýšľať ani na bezgólovú remízu. Stačí sa pozrieť na štatistiky Leverkusenu, kde v posledných štyroch záp. vonka vyhrali všetky a takmer na nulu, preto kurz 1.75 je skoro jasna tutovka.
17/08/14 Newcastle United - Manchester City20:2
Už viac ako tri roky Newcastle nedokázal Man. City zobrať ani jeden bod, vždy prehral na nulu, síce v prípravných priateľských zápasoch sa im darilo no gólovo sa veľmi nepresadzovali. Man. City má oveľa väčšie šance uspieť na úvod Premier League, lebo v medzinárodnom pohári v Amerike preukázal, že už je dobre zohratý a je schopný rozhodnúť v dôležitých chvíľach, preto kurz 1.6 na Man. City je príliš nadhodnotený.
10/08/14 Willem II Tilburg - PSV Eindhoven21:3
V prvom kole holandskej prvej ligy na seba narazia tretí PSV Eindhoven s víťazom druhej ligy Tilburgom, ktorý síce mal dobré štatistiky no rozdiel týchto líg je výraznejší a Tilburg spred dvoch rokov v prvej lige veľmi nezažiaril. Vzájomná bilancia a štatistiky hovoria jasne v prospech PSV, ktorý síce tesne, ale zakaždým dokázal zdolať Tilburg.
08/08/14 Stade de Reims - Paříž Saint-Germain22:2
V prvom otváracom zápase francúzskej ligy sa stretne líder ročnika 13/14 Paříž Saint-Germain na pôde Stade de Reims. Parížania s Reimsom vždy dokázali uspieť a aj v predpríprave sa im dobre darilo, zdolali Nice, Kitchee SC a Guingamp. Stade de Reims patrí medzi priemerné tímy, ktorý sa vždy pohyboval v strede tabuľky, veľké prekvapenia od nich nemožno očakávať.
05/08/14 OSC Lille - Grasshopper Club Zürich11:1
OSC Lille by si nemalo nechať ujsť postup medzi európsku elitu, určite zopakujú dobrý výsledok s pred týždňa, kde zdolali Zürich 2:0. V poslednej dobe sa švajčiarom akosi nedarí, prehrávajú všetko na nulu a nemôžu očakávať, že s takouto formou zdolajú tretí tím francúzskej ligy.
03/08/14 Club Brugge - Lierse SK11:0
Club Brugge skončil v Belgickej lige na druhom mieste hneď za Standard League, doma boli zdolaný len dva krát a s rekordne najnižším počtom inkasovaných gólov v celej lige. Lierse boli takmer na vypadnutie, zachránili sa len nepatrným bodovým rozdielom a celkovo dokázali vyhrať len 9 zápasov a všetko ostatné zbabrali. Lierse síce v prvom kole zdolal Oostende 2:0 no proti Brugge nemajú väčšie šance, preto by som na favorizovaný Club Brugge použil aj hendikep 0:1 a navýšil si tak kurz na 1.75
30/07/14 Standard Liege - Panathinaikos10:0
Doteraz sa stretli len dva krát a to v roku 2010, a obidva "síce tesne" vyhrali Belgičania. Standard Liege na domácom trávniku nerada prehráva o čom svedčia celkové štatistiky a počet strelených gólov 29 k 10 inkasovaným. Panathinaikos skončil v Gréckej lige až štvrtý, ale v Európskych súťažiach nie su až taký výrazný, vyhrávali len tesne, pretože ich taktika je stavaná na dobre vybudovanej obrane. Standard Liege musí doma zabodovať, lebo v odvete určite prehraje.
27/07/14 RSC Anderlecht - Royal Mouscron-Peruwelz13:1
RSC Anderlecht v Belgickej lige skončil v minulom ročníku 13/14 na treťom mieste, ale štatistikách na domácej pôde skončil prvý s rekordným počtom strelených gólov. Royal je nováčik v prvej lige, síce mal v Tweede klasse dobré výsledky no porovnávať túto ligu s prvou sa nedá, preto nemajú väčšie šance uspieť v prvom dueli s Anderlechtom. Riskol by som aj hendikep na Anderlecht (0:1) s kurzom 1.6
19/07/14 FC Aarau - FC Basel21:2
Suverénny víťaz švajčiarskej Super League FC Basel sa na úvod stretáva s predposledným FC Aarau, ktorý ani v domácich štatistikách veľmi neoslnil, preto by nemal byť ťažkým súperom pre jasného favorita Basel. Ďalšia výhoda v prospech FC Basel, že celkovo v lige prehrali len raz a vzájomná bilancia je jasná v prospech bazilejčanov.
16/07/14 Strömsgodset - Steaua Bucuresti1X0:1
Strömsgodset v nórskej lige v tomto roku sa znova drží na popredných miestach a k tomu na domácej pôde sa mu dosť dobre darí, kde doteraz ešte neprehral. Steaua Bucuresti v rumunskej lige skončil suverénne na prvom mieste s najvyšším diferenciálom 51, z toho celkovo 33% Steaua Bucuresti len remízovalo. Steaua s novou zostavou ešte nie je dosť dobre zohratá, prehrala v domácom pohári a trikrát zakopla v priateľských zápasoch. Preto v kvalifikácii na Ligu Majstrov by mal viac uspieť nórsky líder.
10/07/14 Dundalk FC - Jeunesse Esch (0:1)13:1
V prvom kole kvalifikácie pohára UEFA Dundalk dokázal zdolať na pôde Jeunesse 2:0 a v odvete by to mohlo byť taktiež jasné víťazstvo, treba sa pozrieť na štatistiky. Dundalk v Írskej lige je na prvom mieste a má prefektné výsledky na domácom trávniku, kde doteraz nenašli premožiteľa a strelili až 27 gólov a inkasovali len 6. Preto by som stavil aj na hendikep 0:1 s kurzom 1.45
06/07/14 Carl Zeiss Jena - Bayer 04 Leverkusen21:5
Onedlho sa začnu Európske ligy, preto nové zostavy v kluboch sa potrebujú zohrať a overiť svoje schopnosti. Bayer Leverkusen proti Carl Zeiss Jena má vzájomnú bilanciu 2:0, preto aj teraz Leverkusen sa považuje za favorita. Ďalšie plus pre Leverkusen, že Carl Zeiss nie je považovaný za veľmi kvalitný tím, ktorý by dokázal zdolať štvrtého v nemeckej Bundeslige.
01/07/14 Argentína - ŠvajčiarskoX20:0
Argentína síce vyhrala všetky zápasy v skupine, no vždy to bolo len tesným výsledkom. Platí pravidlo, že ak sa Messi nepresadí Argentína nedokáže vyhrať. Švajčiari majú kvalitný tím, s ktorým dokážu zdolať kohokoľvek, preto v tomto stretnutí uvidíme ofenzívny futbal. A kedže Argentína bude pod tlakom o to ľahšie sa bude Švajčiarom útočiť, preto majú väčšie šance uspieť.
29/06/14 Holandsko - Mexiko12:1
Holanďania ešte nenašli na šampionáte premožiteľa, síce dva krát prehrávali no dokázali to zvrátiť vďaka útočníkom ako Arjen Robbenom, Robin van Persiem alebo Stefan de Vrijom. Aj vzájomná bilancia je v prospech Holanďanov, kde v roku 2010 a 2006 vyhrali tesne 2:1. Mexiko strelecky na tom nie je dobre, doteraz strelili len 4 góly preto neočakávam, že by sa mohli viac krát gólovo presadiť proti perfektnej obrane Holandska.
26/06/14 USA - Nemecko20:1
Nemcom na postup síce postačí aj remíza, no v ich prípade sa nebudú zahrávať tak ako Taliani, ktorý preto aj vypadli, ale určite budú hrať na víťazstvo. Američania ukázali svoju silu proti Portugalčanom, kde mohli aj vyhrať, proti Nemcom nemôžu rátať ani s bodom.
24/06/14 Japonsko - Kolumbia21:4
Japonci proti Grékom ani jasnou prevahou sa nedokázali presadiť, síce majú talianského trénera, ale štýl hry nie je veľmi efektívny na to, aby dokázali dávať góly. Kolumbia už ukázala, že tento rok majú veľké šance uspieť v tomto turnaji, po výhrach nad Greckom 3:0 a Pobrežím slonoviny 2:1 už majú postup istý, preto budú hrať uvoľnene. Kurz 2.10 na Kolumbiu je takmer istý.
21/06/14 Nigéria - Bosna a Hercegovina21:0
Nigéria ako sa očakávalo podáva len priemerné výkony, nedokázala sa strelecky presadiť ani proti Iránu. Bosna odohrala vyrovnaný duel s Argentínou, ktorý len tesne prehrala, no mali dobré šance na zvrátenie výsledku. Aj tentoraz by mala Bosna proti Nigérii mať jasne navrh, a ak dokážu zopakovať taký istý výkon určite získajú plný počet bodov.
18/06/14 Austrália - Holandsko22:3
Holanďania dokázali zdolať úradujúcich majstrov sveta a majstrov Európy Španielsko a to vysokým rozdielom 5:1, tým preukázali svoju kvalitu a s útočníkmi Robin van Persiem a Arjen Robbenom budú nezastaviťeľní. Australia ak chce pomýšľať na postup bude musieť bodovať, ale s holandanmi to budú mať nesmierne ťažké.
16/06/14 Nemecko - PortugalskoX24:0
Najväčší favoriti a adepti na získanie majstrovskeho titulu, kde vzájomná bilancia sa viac priklána v prospech Nemcov, aj keď dokázali zdolať Portugalcov len tesnými výsledkami. Nemci v predpríprave neboli až takí rázny, síce zdolali Angličanov a Chile no len tesne 1:0, s Polskom a Kamerunom len remízovali, o čom svedčí že Nemecký útočníci ešte nie su zohratí. Portugalsko je na tom lepšie zdolali Irsko a Kamerun 5:1 a celkovo inkasovali v každom zápase iba jeden gól, s touto kvalitnou obranou by nemali od Nemcov dostať veľa gólov. Preto zápas Nemecko - Portugalsko určite skončí remízou, ale pre istotu by som to poistil dvojtipom.
15/06/14 Francúzsko - Honduras (0:1)13:0
Honduras ďalší stredoamericky štat s 8 milionmi obyvateľmi sa postavi proti najväčšiemu futbalovému gigantovi Európy Francúzsku. Šance že by mohol čo i len uspieť remízou sú mizivé, veď v príprave zdolali len Venezuelu 2:1. Francúzi si nemohli želať ľahšieho súpera a to hneď v prvom zápase. Honduras určite zdolajú vysokým výsledkom možno tak ako s Jamajkou 8:0, preto by som skúsil hendikep 0:1 s kurzom až 2.0
14/06/14 Kolumbia - GréckoX23:0
V doterajšej histórii ešte na seba nikdy nenatrafili, v predpríprave sa obidvom dosť dobre darilo, preto aj tentoraz to bude veľmi tesné. Síce stávkové kancelárie Kolumbiu viac favorizujú, no Gréci nie su tím, ktorý by nebol schopný nad kýmkoľvek vyhrať. Základná zostava Grécka pozostáva zväčša z najúspešnejšieho tímu Olympiakos Pireus, ktorý tento rok prekonal všetky rekordy v lige. Väčšie šance na úspech, aj keď tesný, by mali mať Gréci.
12/06/14 Brazília - Chorvátsko13:1
Prvý zápas ktorý otvorí svetový pohár vo futbale a hneď na začiatok overí kvality najväčšieho favorita na získanie titulu. V predpríprave Brazília zdolala všetkých takmer na nulu, k tomu budú mať veľkú podporu domácich fanúšikov. Nič iné ako víťazstvo Brazílie sa ani neočakáva.
11/06/14 Rops Rovaniemi - HJK Helsinki20:0
Helsinki 5 zap. v rade ešte neinkasovali a nastrieľali až 10 gólov, čo je vynikájúca štatistika, vďaka ktorej jasne vedú vo Fínskej Veikkausliiga. Rops Rovaniemi je na tom presne naopak, ich pomer gólov strelených a inkasovaných je 2 ku 6-im.
08/06/14 Athletic United - Valsta Syrianska IK13:1
Athletic začal švedsku ligu Norra ako z rozprávky, keď dokázal bodovať na trávnikoch súperov vždy výsledkom 0:1 a doma taktiež nestratil ani bod po jasných výhrach 3:0 a 3:2. Valsta sa nevie zobudiť, doteraz dokazala nazbierať len 7 bodov a naposledy to bolo pred mesiacom. Aj keď táto liga nie je velmi preferovaná tentoraz sa jedná o jasný výsledok v prospech Athletica.
07/06/14 GIF Sundsvall - Syrianska FC13:1
Sundsvall si drží vynikajúcu štatistiku kde doteraz nenašiel doma premožiteľa, k tomu z 5 zap. strelil až 12 gólov. Syrianska síce dokáže bodovať na trávnikoch súperov, a to len tesnými výsledkami, keď doteraz vonka strelil len 7 gólov, a to na Sundsvall asi nebude stačiť.
07/06/14 Joinville SC - Vila Nova GO11:0
Vila Nova ako nováčik v Brazílskej Serie B, hneď na začiatku pochopil že na ňu nemá, keď doteraz strelil len dva góly. Joinville doma neprehral a teraz ho čaká najľahší tím aký si môže priať a kurz 1.20 je stopercentná tutovka, vhodné by bolo použiť hendikep 0:1 s kurzom 1:70
02/06/14 AIK IF - IF Brommapojkarna (0:1)14:2
V minulom roku AIK zdolal Brommapojkarnu dvoma jasnými debaklami 6:0 a 4:0, ďalšia štatistika v prospech AIK je že doteraz ešte s nimi nikdy neprehrali. Brommapojkarna k tomu je na poslednom mieste v švédsej Allsvenskan a len s 5 bodmi. Kurz 1.35 na AIK je úplne istý, vhodné by bolo použiť hendikep 0:1 a kurz by sa navýšil na 1.9
01/06/14 Queensland Lions - UQ FC12:0
Queensland v posledných domácich stretnutiach sa mu veľmi nedarí, no s UQ má doterajšiu bilanciu s troma jasnými výhrami. K tomu Queensland sa naposledy dobre gólovo rozbehol s vysokými 5 gólovýmí výhrami. UQ so slabučkými výkonmi (na spodku tabulky) nemôže pomýšľať, že by zdolal favorizovaných Lionov.